Το αχόρταγο τέρας της Δημόσιας Διοίκησης

Το αχόρταγο τέρας της Δημόσιας Διοίκησης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναποτελεσματική και ταυτόχρονα πανάκριβη είναι η ελληνική Δημόσια Διοίκηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, η Ελλάδα θα μπορούσε να διατηρήσει το σημερινό επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών και παροχών, αλλά με κόστος 29% χαμηλότερο ή δαπανώντας 27 δισ. ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο, αν η Δημόσια Διοίκηση αξιοποιούσε με μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερα τις δημόσιες δαπάνες.

Επίσης, η Δημόσια Διοίκηση απορροφά στην Ελλάδα το 20% σχεδόν των δημόσιων δαπανών κάθε χρόνο έναντι 13,5% κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ. Εάν υποχωρούσαν οι δαπάνες της Δημόσιας στα μέσα επίπεδα του ΟΟΣΑ θα απελευθερώνονταν 6,5 δισ. ευρώ ετησίως που θα μπορούσαν να αυξήσουν κατά 75% το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2007, κατά 95% τις δαπάνες για εκπαίδευση και να υπερδιπλασιάσουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Η σπάταλη και αναποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση θεωρείται από τον ΟΟΣΑ ένας από τους βασικούς παράγοντες που παράγουν ελλείμματα και τροφοδοτούν το χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή