Εκθεση γαστρονομίας σε Κρήτη και Σαντορίνη

Εκθεση γαστρονομίας σε Κρήτη και Σαντορίνη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 8 και 9 Ιουνίου και στη Σαντορίνη στις 10 Ιουνίου, πραγματοποιειται το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και Partenariat Βιομηχανίας Τροφίμων – Οίνων – Ποτών, που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υπο την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα αναφορικά με τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικά 220 προσκεκλημένοι από το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων δικτύων διανομής, αγοραστές αλυσίδων, επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων, οίνων, ποτών και γαστρονομίας, δημοσιογράφοι ειδικού Τύπου, διεθνούς φήμης ομιλητές από τις αγορές ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσίας, Κίνας, Ιαπωνίας, Κορέας, Αυστραλίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.λπ.

Ελληνική συμμετοχή

Η ελληνική συμμετοχή αριθμεί περισσότερες από 130 επιχειρήσεις και στο συνέδριο θα προβληθούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και θα παρουσιαστεί η νέα στρατηγική προσέγγιση των αγορών για την προβολή των ελληνικών τροφίμων, οίνων και ποτών στο εξωτερικό. Στόχος του συνεδρίου και ειδικότερα του partenariat που πραγματοποιείται κατά τη διάρκειά του, είναι η δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με σημαντικές ξένες εταιρείες και ταυτόχρονα η προβολή των ελληνικών προϊόντων, μέσω εκθεσιακής παρουσίασης και ειδικών εκδηλώσεων προβολής της ελληνικής γαστρονομίας.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν, εκτός των άλλων, επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και σε εργαστήρια παραδοσιακής παραγωγής προϊόντων, ενώ οι προσκεκλημένοι επαγγελματίες του κρασιού θα μεταβούν στη Σαντορίνη και θα επισκεφτούν τους πιο γνωστούς αμπελώνες του νησιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή