«Σίγουρη η επένδυση σε ακίνητα»

«Σίγουρη η επένδυση σε ακίνητα»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να επενδύουν το 5% με 10% των διαθεσίμων τους σε Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων που προωθεί η κυβέρνηση» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου Real Estate που διοργανώνει το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Προβόπουλος, διατυπώνοντας τη σχετική πρόταση, «η επένδυση σε ΑΕΕΑΠ ταιριάζει στον μακροπρόθεσμο χαρακτήρα με τον οποίο επενδύουν τα ασφαλιστικά Ταμεία», προσθέτοντας ότι «η τοποθέτηση διαθεσίμων σε εμπορικά ακίνητα εισοδήματος είναι μια ασφαλής επένδυση, καθώς στηρίζεται σε χαρτοφυλάκια ακινήτων με ικανοποιητική διασπορά, που διαχειρίζονται από επαγγελματίες και αποφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις». Επίσης ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία της αγοράς κατοικίας, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος των τιμών αποδίδεται στη βελτίωση των βασικών οικονομικών δεδομένων και όχι σε κερδοσκοπικές κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε φούσκα. Μάλιστα, η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί έστω και με βραδύτερο ρυθμό, κατά 2,5% στη διετία 2007-08 και κατά 4% έως το 2015.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά την προοπτική θεσμοθέτησης αγοράς παραγώγων ακινήτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ενότητα που αφορούσε την αξιοποίηση και διαχείριση ακινήτων, με κύριο μοχλό την επιλογή της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Οπως προέκυψε και από την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Γκράτζιου, διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ, ο δημόσιος τομέας αναμένεται να αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, προσφέροντας εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης. Η ΚΕΔ προγραμματίζει την υλοποίηση 244 έργων για την κάλυψη αναγκών στέγασης του Δημοσίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ανεγερθούν κτίρια επιφάνειας περίπου 1 εκατ. τ.μ. και 500.000 τ.μ. υπογείων και συμπληρωματικών χώρων. «Με τον σημερινό ρυθμό υλοποίησης των έργων, θα χρειαζόμασταν περίπου 20 χρόνια για την ολοκλήρωση του προγράμματος, χρόνος μη αποδεκτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή