Στο στόχαστρο των «ράμπο» της ΥΠΕΕ περί τις 36.000 τουριστικές επιχειρήσεις

Στο στόχαστρο των «ράμπο» της ΥΠΕΕ περί τις 36.000 τουριστικές επιχειρήσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινές επιδρομές ξεκινάει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Περίπου 36.000 τουριστικές επιχειρήσεις θα περάσουν από το μικροσκόπιο των «ράμπο», οι οποίοι θα διενεργούν τιμοληψίες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιοι επιχειρηματίες αισχροκερδούν καθώς και εάν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Στο στόχαστρο θα βρεθούν τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, είδη λαϊκής τέχνης και οι πτήσεις charter.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Αν. Μπέζα και με τη συμμετοχή των διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), παρουσία του ειδικού γραμματέα της Υπηρεσίας κ. Ηλία Αργυρού αποφασίσθηκαν οι περιοχές που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα καθώς και η συχνότητα των ελέγχων καθόλη τη διάρκεια του θέρους.

Φορολογικοί έλεγχοι

Οπως είπε ο κ. Μπέζας «βασική προτεραιότητα είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Παράλληλα, η συμφιλίωση των πολιτών με τη φορολογία, ώστε να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και την κοινωνική χρησιμότητα της φορολογίας».

Οι στόχοι που τέθηκαν από τον υφυπουργό αφορούν:

Β Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής του ΦΠΑ

Β Τη συνεχή παρακολούθηση των νέων επιχειρήσεων σε επαγγέλματα που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα στην εύκολη έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Β Τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών, τόσο μέσω της επεξεργασίας των στοιχείων που γίνονται από την ΓΓΠΣ, όσο και από την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕΕ την καλοκαιρινή περίοδο θα ελεγχθούν όλες οι τουριστικές περιοχές μια φορά την εβδομάδα από τις κατά τόπους ΥΠΕΕ με κοινοποίηση των εντολών στο Γραφείο Ειδικού Γραμματέα.

Προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα διαφθοράς και χρηματισμού, ο κ. Μπέζας έδωσε εντολή να εναλλάσσονται τα συνεργεία ελέγχου, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί και γρήγοροι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη συγκρότηση ειδικών συνεργείων στη διακίνηση του πετρελαίου και γενικότερα των ενεργειακών προϊόντων. Η προσπάθεια για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου των καυσίμων αναμένεται να ενταθεί την επόμενη περίοδο με τη διενέργεια ελέγχων σε βυτιοφόρα, ξενοδοχεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, θαλαμηγούς κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή