Σύννομες οι ρυθμίσεις για προσωρινή εισαγωγή αυτοκινήτων από την Ε.Ε.

Σύννομες οι ρυθμίσεις για προσωρινή εισαγωγή αυτοκινήτων από την Ε.Ε.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμιμες και δικαιολογημένες κρίνει με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τις περισσότερες ρυθμίσεις της ελληνικής νομοθεσίας για την προσωρινή εισαγωγή Ι.Χ. αυτοκινήτων από άλλες κοινοτικές χώρες, απορρίπτοντας προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας. Το Δικαστήριο δικαιώνει την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας υπερβολική μόνο την πρόνοια για προσωρινή κατάσχεση οχημάτων μέχρι να καταβληθούν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση τέλη και πρόστιμα, ενώ παράνομη χαρακτηρίζει την απαλλαγή από τυχόν ποινικές διώξεις όσων παραιτηθούν, με τη σειρά τους, από την άσκηση αγωγής κατά του Δημοσίου, αμφισβητώντας τα τέλη που τους έχουν επιβληθεί.

Παράλληλα, θεωρεί δικαιολογημένη την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών κυρώσεων σε όσους επιχειρήσουν να εμφανίσουν πλασματική μόνιμη διαμονή στο εξωτερικό για να αποφύγουν τα «ιδιαίτερα υψηλά» τέλη ταξινόμησης που επιβάλλονται. Για την ειδική περίπτωση δεύτερου αυτοκινήτου που εισήχθη ατελώς και εκλάπη, η νομοθεσία προβλέπει κανονική καταβολή του τέλους ταξινόμησης μετά την παρέλευση εξαμήνου, και το Δικαστήριο κρίνει ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επιβάλει τέτοια ρύθμιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή