Η επένδυση στο περιβάλλον συμφέρει!

Η επένδυση στο περιβάλλον συμφέρει!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση στην αποκατάσταση του κλίματος είναι ίσως η πιο αποδοτική, αφού για κάθε ένα ευρώ θα πάρουμε (ή καλύτερα θα γλιτώσουμε) πέντε στις επόμενες δεκαετίες. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της βαρυσήμαντης έκθεσης του Βρετανού οικονομολόγου Νίκολας Στερν, με τίτλο «Τα οικονομικά των κλιματικών αλλαγών». Η έκθεση δείχνει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος θα οδηγήσουν σε οικονομική κρίση.

Ευτυχώς, ήδη δημιουργείται ένα ευρύ πεδίο ανάπτυξης δραστηριοτήτων ακριβώς για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά συστήματα, δίκτυα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ομάδες ελέγχου προστατευόμενων περιοχών, παραγωγή καινοτόμων φιλοπεριβαλλοντικών υλικών. Πρόκειται για μια μεγάλη «πίτα», η οποία όμως δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με το ίδιο μοντέλο, το οποίο μας οδήγησε στην υπερθέρμανση της «οικονομίας του πετρελαίου», στην υπερεκμετάλλευση Φύσης και ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή