Εντονες επιχειρηματικές διεργασίες σε όλους τους κλάδους

Εντονες επιχειρηματικές διεργασίες σε όλους τους κλάδους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτάχυνση των εξελίξεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων προβλέπουν οι επιτελείς των τραπεζών. Και ως γνωστόν αυτοί είναι σε θέση να ξέρουν.

Κλάδοι όπως η ακτοπλοΐα, οι κατασκευές, το λιανικό εμπόριο, η ενέργεια βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι σύντομα εξελίξεις θα δούμε και στις τράπεζες αλλά και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός. Πάντως, για τις επιχειρηματικές κινήσεις στον εγχώριο τραπεζικό τομέα το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει το ασφαλιστικό καθεστώς των υπαλλήλων.

Ο κλάδος που ήδη εισήλθε, και μάλιστα δυναμικά, σε διεργασίες είναι της ακτοπλοΐας. Οι Ιταλοί του ομίλου Grimaldi απέκτησαν το 14,1% της ΑΝΕΚ. Και δεύτερος Ιταλός στο Αιγαίο, ο Pascal Lota, σε συνεργασία με τον Γ. Σπανό, ρίχνει δύο πλοία στη γραμμή Πειραιάς – Ανατολικό Αιγαίο. Ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο για εξαγορές και συμμετοχές στην ελληνική ακτοπλοΐα έχουν εκδηλώσει και ρωσικά κεφάλαια.

Στις τηλεπικοινωνίες, το μεγάλο deal που εκκρεμεί είναι η πρόταση του κ. Σαουίρις για την εξαγορά της σταθερής τηλεφωνίας που δημιούργησε η ΔΕΗ, της Tellas, ενώ μεγάλο μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Hyatt (η οποία σχεδίαζε την έξοδό της από τη Σοφοκλέους) με την εισβολή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας hedge funds.

Σημαντικές είναι οι διεργασίες στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, με την πολιορκία του ΙΑΣΩ να δεσπόζει. Σε ό,τι αφορά τον κρατικό τομέα, έως τις προσεχείς εκλογές αναμένεται να γίνουν δύο κινήσεις με τις επιπλέον μετοχοποιήσεις του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ολες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα η πώληση της Ολυμπιακής, μεταφέρονται στην επόμενη κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή