Στο προσκήνιο το ιρλανδικό μοντέλο

Στο προσκήνιο το ιρλανδικό μοντέλο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προτίμησή του στο ιρλανδικό μοντέλο ανάπτυξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συχνά τίθεται το δίλημμα σχετικά με το ποιο οικονομικό μοντέλο είναι το πιο κατάλληλο: είναι εκείνο που προβλέπει υψηλή φορολογία και υψηλές δημόσιες δαπάνες ή είναι εκείνο που επιδιώκει μικρότερο κράτος με χαμηλότερη φορολογία; Πιστεύω ότι στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να ακολουθήσουμε τη δεύτερη κατεύθυνση», είπε ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ευελιξία και την ασφάλεια στην αγορά εργασίας. Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι o εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας πρέπει να συνδυάσει τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με πολιτικές που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα της εργασίας και την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας. «Για να προωθήσουμε ένα περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας, αλλά και της απαραίτητης ευελιξίας που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες, πρέπει όλοι με νηφαλιότητα να αξιολογήσουμε τις παραμέτρους που διαμορφώνονται. Η συνθηματολογία και η στείρα αντίδραση απέναντι στις εξελίξεις μπορεί να οδηγήσει μόνο προς τα πίσω. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε μια νέα αντίληψη, η οποία θα διαμορφωθεί μέσα από τον διάλογο και την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή