Εκσυγχρονίζεται η εταιρική νομοθεσία

Εκσυγχρονίζεται η εταιρική νομοθεσία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, το οποίο μαζί τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα κλείνουν έναν κύκλο παρέμβασης στην εταιρική νομοθεσία. Με το σχέδιο νόμου μειώνεται δραστικά η διοικητική παρέμβαση στη σύσταση και λειτουργία της A.E., καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στον ευρωπαϊκό χώρο που διατηρεί τη διοικητική κηδεμονία και εποπτεία, η οποία πλέον περιορίζεται. Καταβάλλεται μέριμνα για την ενίσχυση της θέσης των μετόχων, διευρύνονται τα περιθώρια καταστατικών διαμορφώσεων, εισάγονται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές ή απλοποιούν τη λειτουργία της εταιρείας, ενώ αναθεωρούνται ζητήματα όπως το καθεστώς ευθύνης του Δ.Σ. ή το καθεστώς ακυρότητας ή ακυρωσίας των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ρυθμίζει σειρά θεμάτων της «εταιρικής καθημερινότητας» ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία ισχύει από το… 1920.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή