Επιπλέον επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες

Επιπλέον επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να προχωρήσουν ασφαλιστικές εταιρείες που διαθέτουν παλιά συνταξιοδοτικά προγράμματα και τα οποία είχαν σχεδιαστεί με βάση τους παλιούς πίνακες θνησιμότητας, η αξιοπιστία των οποίων για το προσδόκιμο όριο ζωής έχει πλέον ξεπεραστεί από τις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Ως επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας λειτουργεί και το γεγονός ότι όλα τα παλαιά συμβόλαια που πωλούνταν σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού ενσωματώνουν εγγυημένη απόδοση της τάξης του 4% και του 5% (όταν η σημερινή ανώτατη εγγυημένη απόδοση δεν μπορεί να ξεπερνά το 3,35%), επιδεινώνοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση του ασφαλιστικού κλάδου.

Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των ασφαλιστικών εταιρειών, που διεκδικούν σταδιακή προσαρμογή του κλάδου σε ορίζοντα 3ετίας. Σύμφωνα με το κείμενο της σχετικής απόφασης, η υπογραφή της οποίας εκκρεμεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η υποχρέωση τήρησης του πρόσθετου αποθέματος θα ισχύσει τυπικά από το 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή