EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορολογική ενημέρωση μέσω απλού SΜS

Με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο μπορούν να ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για την πορεία εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός απλού SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2007. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 2552. Το κόστος είναι 0,25 ευρώ συν ΦΠΑ 19%. Το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση. Με την εγγραφή τους στην υπηρεσία, οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για την εκκαθάριση της δήλωσής τους, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2007, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, θα λαμβάνουν έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις για ειδικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του φορολογούμενου θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν. Η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά από τους συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, WIND (TIM) και Q-PHONE. Από τις 20 Ιουνίου 2007 η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τους συνδρομητές της Vodafone. Η πληροφορία που θα αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της τηλεφωνικής ή της διαδικτυακής αντίστοιχης υπηρεσίας.

Τιμές εισαγόμενων προϊόντων

Υπό έλεγχο είναι ο εισαγόμενος πληθωρισμός, παρά την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αφού οι τιμές των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων σημείωσαν άνοδο μόλις 0,8% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι τιμές των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων από τις αγορές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 3,8% ενώ οι τιμές των εισαγόμενων από τις αγορές εκτός της Ευρωζώνης παρουσίασαν άνοδο 3,2%. Η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 0,8% προήλθε κυρίως από την άνοδο των τιμών των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων στους κλάδους των ενδιάμεσων αγαθών κατά 8%. Οι τιμές στα εισαγόμενα αναλώσιμα καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 1,6%, στα κεφαλαιουχικά αγαθά (εξοπλισμός) κατά 0,8% και στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 0,1%.

Ανοδικά οι πληρότητες ξενοδοχείων

Αύξηση 3,1% παρουσίασε η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Αττικής τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής-Αθηνών τη μεγαλύτερη αύξηση 9% παρουσίασε η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων 4 αστέρων. Εξάλλου, έρευνα της JBR Hellas-Horwath για τις πληρότητες ξενοδοχειακών μονάδων στην Ευρώπη ανέδειξε ότι τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στο Λονδίνο (76,3%) στο Αμστερνταμ (74,8%) και στο Παρίσι (69%). Οπως επισημαίνει η Ενωση αποτελεί άμεση ανάγκη να επιτευχθεί συντονισμός για την τουριστική λειτουργία της Αττικής, καθώς και επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη λειτουργίας του μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου της Αθήνας. Η Ενωση με αφορμή τη διεξαγωγή της διεθνούς έκθεσης τουρισμού City Break χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ότι διοργανώνεται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί υπό προϋποθέσεις να εισέλθει με αξιώσεις στη δυναμική αυτή αγορά των 30 εκατ. τουριστών.

Επιβράβευση οδηγών

Σχεδιασμένα για να επιβραβεύουν τον καλό οδηγό που δεν βαρύνεται με πολλά ατυχήματα είναι τα νέα ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα αυτοκινήτου, που προωθεί στην αγορά, με τις ονομασίες Basic, Ideal, Ideal Plus, Supreme και Supreme Plus, η ασφαλιστική εταιρεία VICTORIA, θυγατρική του γερμανικού ομίλου της Ergo. Ο σχεδιασμός των προϊόντων στηρίχθηκε στα συμπεράσματα έρευνας, που κατέδειξε ότι οδηγοί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (περίπου το 6% όλων των οδηγών) είναι υπεύθυνο για το 70% των ζημιών κάθε χρόνο στον κλάδο της αστικής ευθύνης του αυτοκινήτου. Το νέο τιμολόγιο της VICTORIA επιχειρεί να άρει τον άδικο τρόπο τιμολόγησης βάσει του οποίου οι προσεκτικοί οδηγοί πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα, εξαιτίας των λίγων οδηγών που προκαλούν συχνά ατυχήματα.

Συνεργασία για τη διαχείριση υδάτων

Την επιθυμία της να γίνει ενεργός εταίρος του ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση σχετικά με τη διαχείριση υδάτων και την επεξεργασία απορριμμάτων επιβεβαίωσε η εταιρεία Suez Environment. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να αναπτύξει στο πλευρό της κυβέρνησης, το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα σύμπραξης ιδιωτικού-δημοσίου τομέα για την ύδρευση στην Ελλάδα, μέσω της ΕΥΑΘ. Γι’ αυτό το πρόγραμμα, η Suez Environment, μέτοχος της ΕΥΑΘ με 4,9%, είναι διατεθειμένη να θέσει στη διάθεσή της τη βιομηχανική εμπειρία και την τεχνογνωσία της.

Αναθεώρηση της αγοράς φρούτων

Την έγκριση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας έλαβε χθες χωρίς ουσιώδεις τροποποιήσεις η αναθεώρηση της αγοράς φρούτων και λαχανικών στην Ενωση που προβλέπει τη μετάβαση, ήδη από το 2008, των παραγωγών από το σημερινό σύστημα επιδοτήσεων στη λεγόμενη αποσυνδεδεμένη ενίσχυση. Με το νέο σύστημα, διατηρούνται ώς ένα βαθμό οι κοινοτικές επιδοτήσεις, όμως συνδέει περισσότερο το εισόδημα των παραγωγών με την πραγματική εμπορική αξία των προϊόντων τους ενώ τους επιβάλει και υποχρεώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Νέα μετοχική σύνθεση στην J&Ρ-Αβαξ

Τη νέα μετοχική σύνθεση των κυρίων μετόχων της Αθηνάς ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης. Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από κύριους μετόχους της εταιρείας και από μέλη του Δ.Σ. στην J&Ρ-Αβαξ, ο κ. Ιω. Ανδρόπουλος κατέχει πλέον ποσοστό 0,04% (από 8,09%), ο κ. Ιω. Πιστιόλης έχει αποχωρήσει πλήρως από το μετοχικό κεφάλαιο (ήλεγχε το 8,13%), όπως και η εταιρεία Slipway Investments (είχε το 11,87%). Αντίστοιχα, η κ. Θεανώ Παπαγεωργοπούλου διαθέτει πλέον ποσοστό 0,79% (από 5,46%), ενώ καμία συμμετοχή δεν διαθέτουν πλέον οι κ. Απ. Μυτίλης και Κων. Μίχης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή