Ανακλήσεις σήματος του ΕΟΤ σε 97 επιχειρήσεις

Ανακλήσεις σήματος του ΕΟΤ σε 97 επιχειρήσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας σε 97 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα προχώρησαν οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού του ΕΟΤ από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα.

Οι ανακλήσεις έγιναν έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και διαπιστώθηκε μη τήρηση των υποχρεώσεων που ορίζει ο νόμος σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και πυρασφάλειας. Σχετική εντολή για τους ελέγχους είχε δώσει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

51 συμμορφώθηκαν

Επίσης, σε 51 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επαναχορηγήθηκε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας που τους είχε αφαιρεθεί λόγω έλλειψης πιστοποιητικού πυρασφάλειας, καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτές συμμορφώθηκαν στα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Σε 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, μετά τις υποδείξεις που έγιναν προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι νομοθετικές παρεκκλίσεις που υπήρχαν, και συνεπώς δεν έγινε καμία ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Εντείνονται οι έλεγχοι

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχίζονται εντατικά από ομάδες επιθεωρητών της κεντρικής υπηρεσίας ΕΟΤ και των κατά τόπους περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού, και όπου διαπιστώνονται αποκλίσεις από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή