EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσληψη 2.000 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία

Εγκρίθηκε η πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού, 2.000 θέσεων, και πολιτικού προσωπικού, 144 θέσεων, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 2.000 νέων ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία πενταετούς θητείας. Η εγγραφή των θέσεων προβλέπεται στον προϋπολογισμό εξόδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τρέχοντος οικονομικού έτους. Η επιπλέον δαπάνη που προκαλείται σε βάρος του εκτελούμενου προϋπολογισμού τρέχοντος οικ. έτους 2007 για την πληρωμή των αποδοχών του εν λόγω προσωπικού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 11,7 εκατ. ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 144 ατόμων πολιτικού προσωπικού (κλάδων ΥΕ και ΔΕ), διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έως και τεσσάρων μηνών, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (μαγείρων, τραπεζοκόμων, εργατοτεχνιτών κ.λπ.). Η σχετική δαπάνη για την καταβολή των αποδοχών του παραπάνω προσωπικού θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τρέχοντος οικονομικού έτους.

Κέρδη για τη ΔΕΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. «Επείγουσα κι επιτακτική» είναι η ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα σύγχρονο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο γιατί αλλιώς θα βρεθεί εκτός εκθεσιακής αγοράς και χωρίς θέση στις αλλαγές που συντελούνται σήμερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το μήνυμα αυτό προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν χθες οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ Α.Ε. κάνοντας τον απολογισμό τριετίας, παρουσιάζοντας παράλληλα τα σχέδια της διοίκησης για το μέλλον. Οπως ανακοίνωσαν τα μέλη της Διοίκησης, η ΔΕΘ το 2006 πέρασε στην κερδοφορία έπειτα από 7 χρόνια ζημιών και τη διάσπαση του ενιαίου εκθεσιακού φορέα σε δύο εταιρείες. Πέρυσι η εταιρεία παρουσίασε κέρδη 210.000 ευρώ έναντι ζημιών 517.000 το 2005 και στον ισολογισμό του 2006 -τον πρώτο που καταρτίστηκε με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα ενισχύθηκε η καθαρή θέση της που «μεταφράζεται» σε 261 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2007 οι δείκτες συνεχίζουν να είναι ανοδικοί. Μεταξύ άλλων η ΔΕΘ Α.Ε. υλοποίησε επενδύσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η ΔΕΘ Α.Ε. πάντως τα τελευταία χρόνια έδωσε έμφαση στην περιφερειακή εκθεσιακή της πολιτική και στη δημιουργία δικτύου περιφερειακών εκθέσεων το οποίο υπερβαίνει πλέον τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας.

Οι πρωτοβουλίες της ΟΚΕ

Τις πρωτοβουλίες της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής παρουσίασε χθες το προεδρείο της στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, από την οποία και ζήτησε τη στήριξή της. O υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η OKE για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, ενώ μνημόνευσε με την ευκαιρία τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής OKE, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η σύμπτωση να είναι πρόεδρος της ευρωπαϊκής OKE ο Ελληνας Δημήτρης Δημητριάδης δίνει ένα ακόμη επίπεδο ανάπτυξης ιδιαιτέρων πρωτοβουλιών από την ελληνική OKE, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Αγορανομική για το κουβέρ

Στο μάτι των ελέγχων μπαίνει.. το κουβέρ. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των νέων αναθεωρημένων αγορανομικών διατάξεων και την παρέλευση της περιόδου συστάσεων προς τους καταστηματάρχες ξεκινούν από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007 οι σχετικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Ειδικά για το κουβέρ υπενθυμίζεται ότι η νέα αγορανομική διάταξη καταργεί τη χρέωσή του στα κέντρα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης.

Νέο σύστημα διαχείρισης τιμών

Στους επόμενους μήνες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης τιμών φαρμάκων ώστε η έκδοση των δελτίων τιμών να γίνεται γρηγορότερα κι αποτελεσματικότερα. Οπως είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, κ. Γιάννος Μπενόπουλος, η εγκατάστασή του προχωρά σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο επιλέχθηκε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

Μείωση επιτοκίων για ΟΤΑ

Τη μείωση των επιτοκίων των άληκτων κεφαλαίων των δανείων, που έχουν χορηγηθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και προβλέπει τη μείωση των επιτοκίων από 7% σε 5,9% για έργα και μελέτες και από 7,5% σε 6,5% για κεφάλαια κίνησης.

Δημόσια έργα μέσω ΣΔΙΤ

Με τον ρόλο των μελετητικών εταιρειών στην κατασκευή των μεγάλων δημοσίων έργων με τη μέθοδο των Συμβάσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ασχολήθηκε το συνέδριο που οργάνωσαν στη Ρόδο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδέσμων Συμβούλων Μηχανικών (EFCA) και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ). Στο συνέδριο έλαβαν μέρος περίπου 200 σύνεδροι από την Ελλάδα και άλλες 25 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα που προκύπτουν κατά την ανάπτυξη των ΣΔΙΤ και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή