Δραστικές αλλαγές στη δομή του ΟΑΕΔ

Δραστικές αλλαγές στη δομή του ΟΑΕΔ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπάει το μονοπώλιο του ΟΑΕΔ και σταδιακά θα χρηματοδοτούνται και άλλοι φορείς του (δημόσιοι και ιδιωτικοί) από τα ευρωπαϊκά κονδύλια στον τομέα της απασχόλησης. Επίσης, οι δύο θυγατρικές εταιρείες του ΟΑΕΔ (Παρατηρητήριο Απασχόλησης και Επαγγελματική Κατάρτιση) αποσπώνται από τον Οργανισμό. Αυτονομούνται και τίθενται υπό την εποπτεία του υπουργείου Απασχόλησης. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνας μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Βλαντιμίρ Σπίντλα. Κατά τη συνάντηση επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» στο οποίο θα εισρεύσουν 2,26 εκατ. ευρώ από τα Κοινοτικά Ταμεία την περίοδο 2007-2013».

Την ίδια στιγμή, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωνε σε δύο νέες ειδικές εκθέσεις δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ανέργων, αλλά και στο πεδίο της απασχόλησης. Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει τη νομοθετική μεταρρύθμιση των προϋποθέσεων της τακτικής επιδότησης ανεργίας, έτσι ώστε οι προστατευτικές διατάξεις να καλύψουν τις νέες μορφές απασχόλησης και κινητικότητας της εργασίας.

Μείωση ανεργίας τον Μάιο

Στο 9,5% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Μάρτιο, έναντι 9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που θα ανακοινώσει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ωστόσο, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον Μάιο καθώς καταγράφεται πτώση της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή