Μεγάλες διαφορές κατώτατου μισθού στην Ε.Ε.

Μεγάλες διαφορές κατώτατου μισθού στην Ε.Ε.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιες διαφορές καταγράφει η Eurostat από χώρα σε χώρα εντός της Ε.Ε. σχετικά με τον κατώτατο μηνιαίο μισθό που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Ετσι, στο Λουξεμβούργο δίνεται κατώτατος μισθός 1.570 ευρώ, στη Βρετανία 1.361 και στη Γαλλία 1.254 ευρώ, ενώ στη «νέα Ευρώπη» τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: Στην Ουγγαρία 258 ευρώ, στη Ρουμανία 114 και στη Βουλγαρία μόλις 92 ευρώ το μήνα. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα (για υπαλλήλους γραφείου μόνον) υπολογίζεται σε 668 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurostat διαπιστώνει αξιόλογη αύξηση μισθών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ιδιαίτερα δε σε εκείνες που ξεκίνησαν από χαμηλή βάση, όπως η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λεττονία, η Πολωνία και η Σλοβακία, αλλά και στην Ιρλανδία (1.403 ευρώ το μήνα) που εξακολουθεί να αναπτύσσεται ραγδαία. Στην Ελλάδα η αύξηση του βασικού μισθού από το 2004 ώς τον Ιανουάριο του 2007 ήταν περίπου 8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή