Μόνο μέσω του ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση των συμβασιούχων της Ολυμπιακής

Μόνο μέσω του ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση των συμβασιούχων της Ολυμπιακής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπαναχώρησε το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών στο θέμα της μονιμοποίησης των 609 συμβασιούχων της Ολυμπιακής, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κάνουν λόγο για «εμπαιγμό των περίπου 3.500 συμβασιούχων της Ολυμπιακής». Κατά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στην εταιρεία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών κ. Κ. Σταυρόπουλου, ο δεύτερος διευκρίνισε στους συμβασιούχους ότι μοναδικός δρόμος για τη μονιμοποίησή τους είναι το ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σταυρόπουλος είχε διαβεβαιώσει τους συμβασιούχους ότι η μονιμοποίησή τους θα είχε ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουλίου, χωρίς να γίνει νομοθετική ρύθμιση, αλλά με εισήγηση στη γενική συνέλευση των μετόχων της Ολυμπιακής, δηλαδή το υπουργείο Οικονομίας. Η δέσμευση για μονιμοποίηση αφορούσε 223 υπαλλήλους, 230 εργάτες, 92 ανυψωτικούς και 64 οδηγούς.

Οι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες έχουν υποβάλει πρόταση για εξομοίωση του μισθού τους με αυτούς των μονίμων. Απάντηση στο αίτημά τους αναμένεται να λάβουν οι συμβασιούχοι την ερχόμενη Δευτέρα κατά την οποία έχει οριστεί επόμενη συνάντηση, ωστόσο δηλώνουν αρκετά απαισιόδοξοι. Σε περίπτωση που το αίτημά τους απορριφθεί, οι συμβασιούχοι καλούν τα μέλη τους σε αγωνιστική ετοιμότητα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις εν μέσω θερινής περιόδου. Για εμπαιγμό κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, Μανώλης Πατέστος, ο οποίος σημειώνει ότι ο κ. Σταυρόπουλος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση δεν ήταν σε θέση ούτε να προσδιορίσει χρονικά τη διάρκεια των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ.

Για καταπάτηση των υποσχέσεών του κατηγορεί το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών ο υπεύθυνος του τομέα του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, που επισημαίνει ότι «το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής μέχρι τις εκλογές, αδιαφορώντας επί της ουσίας τόσο γι’ αυτούς όσο και για το μέλλον της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή