Υδροπλάνα σε 26 νέους νησιωτικούς προορισμούς

Υδροπλάνα σε 26 νέους νησιωτικούς προορισμούς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα παροχής χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας με υδροπλάνα, για τη δωρεάν μεταφορά των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.000 ατόμων, προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με αφορμή τη διεύρυνση των περιοχών όπου θα πετούν υδροπλάνα. Ηδη, οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μιχάλης Λιάπης, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην υπογραφή της απόφασης για δημιουργία 26 νέων υδατοδιαδρόμων. Αρχικώς, θα λειτουργήσουν οι υδατοδιάδρομοι στις περιοχές: Αγιος Ευστράτιος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κουφονήσι, Λειψούς, Μαθράκη, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσες, Σίκινο, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά. Σε δεύτερη φάση θα λειτουργήσουν ακόμη έξι υδατοδιάδρομοι, οι οποίοι θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις επιλεγμένες περιοχές να δέχονται υδροπλάνα.

Να σημειωθεί ότι έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν υδατοδιάδρομοι στα λιμάνια των Πατρών, του Λαυρίου, της Καλύμνου, της Λευκάδας, της Κέρκυρας, και στα Ιωάννινα, ενώ ήδη εκτελούνται δρομολόγια υδροπλάνων από την Πάτρα προς την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, καθώς και από το Λαύριο προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Κατά πληροφορίες, ενδιαφέρον να δρομολογήσουν υδροπλάνα έχουν εκφράσει δύο ακόμη εταιρείες. Η πρώτη θέλει να εκτελεί δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική, Αγιο Ορος, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η δεύτερη από το Λαύριο προς Πάτρα, Καλαμάτα και Γύθειο.

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν περί τους 36 υδατοδιαδρόμους, τους οποίους θα αξιοποιεί ένα δίκτυο 30 – 40 υδροπλάνων, διαφορετικών εταιρειών, ώστε σε συνδυασμό με την ακτοπλοΐα να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό αλλά και προς τους κατοίκους μικρών νησιών της χώρα μας», ανέφεραν στην «Κ» κύκλοι του υπουργείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή