EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 9,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Αύξηση σημείωσε η ανεργία τον Μάρτιο του 2007 και διαμορφώθηκε στο 9,5%, από 9,2% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες από τη Στατιστική Υπηρεσία και δείχνουν ότι η ανεργία στις γυναίκες ανέρχεται στο 14,2% και στους άνδρες 6,2%. Κατά γεωγραφική περιφέρεια το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Νότιο Αιγαίο με την ανεργία να βρίσκεται στο 21,8%, όταν ένα χρόνο νωρίτερα στην ίδια περιοχή ήταν στο 11,5%. Ακολουθούν τα νησιά του Ιονίου με ποσοστό ανεργίας 19,1% και η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 14,1%. Στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη Θεσσαλία με 6,2% και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 7,5%. Το σύνολο των απασχολουμένων τον Μάρτιο 2007 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.418.510 άτομα, από 4.425.928 άτομα που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2006. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 462.042 άτομα, από 448.627 πέρυσι, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.428 άτομα.

Εγκριση πιστώσεων για 3 νέα έργα

Πιστώσεις για τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 88,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται για τη Β΄ φάση του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας (66.250.000 ευρώ), τις παρεμβάσεις σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας στην οδό που συνδέει την εθνική οδό Λάρισας-Φαρσάλων με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης (διά Βαμβακούς), από κόμβο Βαμβακούς έως Περίβλεπτο (11.200.000 ευρώ) και την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στον Αγιο Γεώργιο οροπεδίου Λασιθίου, έργο που συνδέεται με την ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη (11.024.407,28 ευρώ).

Συγκεντρωτικές καταστάσεις

Ανοιξαν οι ηλεκτρονικές πύλες για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών. Οι υπόχρεοι οφείλουν, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία υποβολής μέσω του διαδικτύου. Για τη χρήση της υπηρεσίας, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet. Οι προθεσμίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έχουν ως εξής: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2007 για τους υποχρέους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3. Μέχρι 7 Οκτωβρίου 2007 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4, 5, 6. Μέχρι 14 Οκτωβρίου 2007 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7, 8, 9. Μέχρι 21 Οκτωβρίου 2007 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0.

Νέος πρόεδρος του ACI Εurope

Στο τιμόνι του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International/ACI Europe) τοποθετήθηκε ο κ. Γιάννης Παράσχης γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του ACI Europe. Πρόκειται για τον επίσημο φορέα και τη «φωνή» 400 αεροδρομίων σε 45 χώρες της Ευρώπης που αντιπροσωπεύουν το 90% της εμπορικής αεροπορικής κίνησης της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι ο κ. Παράσχης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) που εκπροσωπεί 1530 αεροδρόμια σε 175 χώρες ανά τον κόσμο.

Στον κλάδο ακινήτων η Μarfin

Την είσοδό της στον κλάδο των ακινήτων ανακοίνωσε η Marfin Investment Group με την αγορά του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικά Ακίνητα έναντι 26 εκατ. ευρώ. Στις προθέσεις της τράπεζας είναι η σύσταση Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με σκοπό την άντληση κεφαλαίων άνω των 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία Αττικά Ακίνητα ιδρύθηκε το 1999 και έχει στην κυριότητά της διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επτά επαγγελματικών ακινήτων στην περιοχή της Αττικής και ενός εκτός Αττικής τα οποία είναι μισθωμένα από διάφορους οργανισμούς (κυρίως τραπεζικούς ομίλους).

Στάση εργασίας στον ΕΦΕΤ

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν εκ νέου αύριο από τις 10 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ, οι οποίοι εκτιμούν ότι επιχειρείται η αποδυνάμωση του φορέα μετά και την έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης και το πόσιμο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί δύο 24ωρες απεργίες (Τρίτη και Πέμπτη). Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες αυτές κοινοτικοί ελεγκτές επιθεωρούν το σύστημα ελέγχου κι ασφάλειας τροφίμων. Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων υπουργείου Εμπορίου καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα όλες τις κανονιστικές πράξεις που συρρικνώνουν τον ΕΦΕΤ.

Η στρατηγική του marketing

Πραγματοποιήθηκε, χθες το 2ο Φόρουμ με θέμα Ανάπτυξη της Στρατηγικής marketing και του Συστήματος Ταυτότητας του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό και στρατηγικό μέρος του έργου που έχει αναλάβει η Κοινοπραξία του Στρατηγικού Συμβούλου για την ανάπτυξη marketing στον ελληνικό τουρισμό.

Ενίσχυση του Ιδρύματος Αστέγων

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας και η Athens Fashion Productions διοργανώνουν την Τετάρτη 27 και τη Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007 το τρίτο Athens Collections Bazaar, στον πολυχώρο Bacaro.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή