Νέα κίνητρα κατά της φοροδιαφυγής

Νέα κίνητρα κατά της φοροδιαφυγής

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενναία κίνητρα προς τους φορολογουμένους προκειμένου να βοηθήσουν στην περιστολή της φοροδιαφυγής προβλέπει το σχέδιο νόμου που εισηγήθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στην Κυβερνητική Επιτροπή. Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να συλληφθεί η φορολογητέα ύλη επαγγελμάτων που σήμερα αποφεύγουν να εκδίδουν αποδείξεις (υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, συνεργεία αυτοκινήτων κ.λπ.) παρέχοντας κίνητρα έκπτωσης φόρου στους καταναλωτές έτσι ώστε να ζητούν απόδειξη. Συγκεκριμένα, θα εκπίπτει το 40% της δαπάνης που έκαναν από το δηλωθέν εισόδημα.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ελαστικές φορολογικές ποινές για τις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις, ενώ παρέχεται διετής φορολογική ασυλία στις επιχειρήσεις που αποκαλύπτουν διεφθαρμένους εφοριακούς. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα συσταθεί και το Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή