EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση διμερούς συμφωνίας με Σερβία για τα ενεργειακά

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας Vuk Jeremic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στον τομέα των διμερών οικονομικών σχέσεων. Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σιούφας, «υπήρξε πρόταση από την πλευρά μου και για υπογραφή διμερούς διακρατικής συμφωνίας για τα ενεργειακά ζητήματα. Η Ελλάδα είναι η χώρα, η οποία είναι πρώτη από πλευράς ξένων επενδύσεων στη Σερβία. Υπάρχει καλό επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, καθώς και οι ελληνοσερβικές επιχειρήσεις κάνουν σημαντικά βήματα. Το ύψος του επενδυμένου κεφαλαίου ξεπερνάει τα δύο δισ. ευρώ και υπάρχουν ακόμα πιο σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών».

ΟΤΕ: αύξηση των συνδέσεων ΑDSL

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι εγκατεστημένες πόρτες (ports) του δικτύου ADSL του ΟΤΕ. Ο οργανισμός κάνει λόγο για υπερδιπλασιασμό των πορτών ADSL απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν εγκατασταθεί περίπου 250.000 πόρτες. Ο ΟΤΕ «προσθέτει κατά μέσο όρο 1 νέα πόρτα ADSL κάθε λεπτό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου ADSL πραγματοποιείται με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια, αφού από τα 1.180 σημεία παρουσίας του δικτύου ADSL του ΟΤΕ, σήμερα, τα 1.055 είναι εκτός Αττικής. Στόχος του ΟΤΕ είναι το δίκτυο ADSL του στο τέλος της χρονιάς να αριθμεί 1,2 εκατ. εγκατεστημένες πόρτες σε περισσότερα από 1.300 σημεία παρουσίας σε όλη τη χώρα, στα οποία συγκεντρώνεται το 93% των συνδρομητών με ενεργή σταθερή τηλεφωνική σύνδεση. Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, οι ευρυζωνικές συνδέσεις πανελλαδικά ανέρχονται σε περισσότερες από 760.000. Τέλος, χάρη στις συστηματικές επενδύσεις του ΟΤΕ για τη δημιουργία νέων ευρυζωνικών υποδομών, οι νέες ταχύτητες 4 και 8 Mbps διατίθενται ήδη -πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- και σε Πάτρα, Ρίο, Χανιά, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Σέρρες, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Εδεσσα και Πολύγυρο. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα είναι διαθέσιμες και σε Ρέθυμνο, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Βέροια και Γιαννιτσά.

Προσλήψεις στο ΚΕΘΙ

Τον καθορισμό αριθμού προσώπων που θα απασχοληθούν στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) (ΥΠΕΣΔΔΑ) με σύμβαση μίσθωσης έργου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας. Συγκεκριμένα, καθορίζεται σε 41 ο αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας για την υποστήριξη του Προγράμματος «Βελτίωση των Συνθηκών Ενταξης Ευπαθών Ομάδων στην Αγορά Εργασίας». Επίσης, ο κ. Δούκας υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) με έδρα την περιοχή Παπάγου – Χολαργού από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Εmporiki: επενδυτικό προϊόν

Η Emporiki Bank διαθέτει από σήμερα (20/6/2007) έως και την ερχόμενη Τρίτη (26/6/2007) ένα νέο επενδυτικό προϊόν εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου ετήσιας διάρκειας, το οποίο απευθύνεται σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις, μέγιστης απόδοσης έως 7%. Η τελική απόδοση του προϊόντος σχετίζεται με την ανοδική πορεία του δείκτη FTSEurofirst 80. Ο μετοχικός δείκτης FTSEurofirst 80, προϊόν συνεργασίας των διεθνών οίκων FTSE Group και Euronext International N.V., συνδέεται με τη χρηματιστηριακή τιμή των 80 μεγαλύτερων, από πλευράς κεφαλαιοποίησης, εταιρειών της Ευρωζώνης.

Νέοι Τίτλοι από τη Citibank

Η Citibank δημιούργησε ένα νέο επενδυτικό προϊόν με βάση την αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικές και καθαρές πηγές ενέργειας, όπως προκύπτει ως συνέπεια της ανησυχίας για τις κλιματολογικές μεταβολές και την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης. Οι νέοι Τίτλοι ML Renewable Energy Index Certificate προσφέρουν έκθεση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν 100% προστασία του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη. Οι επενδυτές έχουν πρόσβαση στους Τίτλους τριετούς διάρκειας με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 2.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ και μπορούν να απολαύσουν έως 39,99% απόδοση κατά τη λήξη ανάλογα με την πορεία του δείκτη. Η απόδοση συνδέεται με τον δείκτη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Merrill Lynch.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Συνεργασία για την αξιοποίηση εφαρμογών e-Learning (ηλεκτρονική μάθηση) ανακοίνωσαν HP και OTE Αcademy. Ειδικότερα, η Hewlett-Packard υλοποίησε την πλατφόρμα e-Learning της OTE Academy, η οποία είναι σε φάση παράδοσης. Σύμφωνα με την OTE Academy, η πλατφόρμα e-Learning που υλοποίησε η HP αναβαθμίζει τη διαδικασία παροχής υπηρεσιών στους πελάτες της ΟΤΕΑcademy, τόσο στους εργαζομένους του συνόλου του ομίλου ΟΤΕ, όσο και της ευρύτερης ιδιωτικής αγοράς και του δημοσίου τομέα, προσφέροντας σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕΑcademy, αλλά και απομακρυσμένα (από απόσταση), χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει έως 1.000 ταυτόχρονες συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα (ασύγχρονους εκπαιδευόμενους) και διαθέτει σημαντικές δυνατότητες επεκτασιμότητας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε μελλοντικές ανάγκες της ΟΤΕΑcademy.

Μεταλλευτική βιομηχανία

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Μήλο το 3ο διεθνές συνέδριο για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης στη μεταλλευτική βιομηχανία. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν 83 εισηγητές από 28 χώρες και 54 οργανισμούς και 160 σύνεδροι, που εκπροσωπούν μεταλλευτικές επιχειρήσεις και φορείς, κυβερνητικές υπηρεσίες σχεδιασμού και ελέγχου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικούς οργανισμούς, επενδυτές, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή