ΔΝΤ και Eurostat στην Ελλάδα για τσεκ απ στα δημοσιονομικά

ΔΝΤ και Eurostat στην Ελλάδα για τσεκ απ στα δημοσιονομικά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Eurostat βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Την ερχόμενη εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα μας κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο έχει ήδη αποστείλει στην ελληνική πλευρά ερωτηματολόγιο σχετικά με την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη διατηρησιμότητα των μεγεθών που έχουν επιτευχθεί στην οικονομία.

Μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος, που φθάνει συνυπολογίζοντας και τις εγγυήσεις τα 250 δισ. ευρώ. Απαιτεί ετησίως για την εξυπηρέτησή του 10 δισ. για τόκους. Για χρεολύσια το 2008 θα καταβληθούν περισσότερα από 25 δισ. ευρώ, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση στο σκέλος των δαπανών.

Ηδη, στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη της Eurostat, καθώς έχει εισέλθει η διαδικασία έγκρισης της αναθεώρησης του ΑΕΠ στην τελική φάση. Το κλιμάκιο θα ελέγξει εάν κατά την αναθεώρηση, που οδήγησε στην αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 26%, τηρήθηκαν οι κανόνες και η μεθοδολογία της Eurostat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή