Ισως από φέτος η έκπτωση φόρου από επισκευές

Ισως από φέτος η έκπτωση φόρου από επισκευές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από φέτος θα τεθεί σε ισχύ, κατά πάσα πιθανότητα,το μέτρο που προβλέπει την έκπτωση από το εισόδημα δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι για επισκευές ακινήτων και αυτοκινήτων. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς σχετικά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αποδείξεις από συνεργεία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους να εκπίπτουν από φέτος, δηλαδή από την ημερομηνία δημοσιοποίησης του νόμου (για την πάταξη της φοροδιαφυγής) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η οποία θα είναι εντός του 2007.

Συμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αναδιάρθρωση του ελεγκτικού σώματος. Κάθε τρία χρόνια οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στα διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και την ΥΠΕΕ θα επαναξιολογούνται και θα αλλάζουν περιφέρεια. Επίσης, και οι τελωνειακοί υπάλληλοι κυρίως εκείνοι που υπηρετούν στα συνοριακά τελωνεία θα αλλάζουν πόστο κάθε τρία χρόνια προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτων συναλλαγών.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα που θα λαμβάνουν οι πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το εισόδημά τους και την οικογενειακή τους κατάσταση. Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι μέσω του Ταμείου κατά της φτώχειας, το οποίο αναμένεται να συσταθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα διατεθούν συνολικά 2 δισ. ευρώ για στοχευμένες δράσεις και αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε φτωχός θα πάρει 1.000 ευρώ.

Στόχος όπως είπε ο υπουργός είναι η μείωση των φτωχών από το 20% στο 15% μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο δείκτης φτώχειας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 20,7%. Τόσο είναι δηλαδή το ποσοστό των Ελλήνων, που έχουν εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που καθορίζεται ως όριο φτώχειας. Το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (5.716,80 ευρώ) φτάνει το 31,2% στους ανέργους, με δεύτερη υψηλή ομάδα κινδύνου τους συνταξιούχους, στους οποίους το ποσοστό εκείνων οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο φτώχειας αντιστοιχεί με το 25,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή