ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία η επένδυση της Eurobank Properties στη Ρουμανία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πρώτη επένδυση της Eurobank Properties στη Ρουμανία, με τις σχετικές διαπραγματεύσεις για την αγορά κτιρίου γραφείου στο κέντρο του Βουκουρεστίου να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. H εταιρεία ενδιαφέρθηκε επίσης και για την αγορά ρουμανικής αλυσίδας μεσιτικών γραφείων, αλλά οι υπέρογκες απαιτήσεις της ρουμανικής πλευράς δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Στην εγχώρια αγορά, η Eurobank Properties προχώρησε πρόσφατα στην αγορά ακινήτου συνολικής δομημένης επιφάνειας 17.847,58 τ.μ. Πρόκειται για πρώην βιομηχανικό συγκρότημα κτιρίων (πρώην εργοστάσιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ) με πολεοδομική χρήση γραφείων, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βυζαντίου και Καχραμάνογλου στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δυνάμει του συμφωνητικού αγοραπωλησίας, η πωλήτρια εταιρεία πραγματοποιεί κατασκευαστικές εργασίες αλλαγής χρήσης και αναβάθμισης του ακινήτου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ώστε να διαμορφωθεί για χρήση γραφείων. Τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν τμηματικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2007. Περίπου το 80% του ακινήτου είναι μισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στον χώρο των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, με την προϋπόθεση της άρτιας ολοκλήρωσης της έργων αναβάθμισης του ακινήτου, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχει η πωλήτρια. Οσον αφορά το υπόλοιπο κενό τμήμα του ακινήτου, σημειώνεται ότι η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την εκμίσθωσή του.

Τελείωσε η διάθεση επαγγελματικών χώρων

Ολοκληρώθηκε η διάθεση επαγγελματικών χώρων στο νεόδμητο κτίριο επί της Φραγκοκκλησιάς 7 στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας «ΙΩΝΙΑ A.E.». Στο κτίριο στεγάζονται οι εταιρείες Global Finance, Elmira Shipping, Τράπεζα Πειραιώς, μισθώνοντας έκαστη επιφάνεια 1.125 τ.μ. καθώς και οι SC Johnson (858 τ.μ.), KENEK A.E. (500 τ.μ.). Επίσης, στο νεόδμητο συγκρότημα τριών κτιρίων γραφείων στη Νέα Κηφισιά πωλήθηκαν δύο από τα τρία κτίρια σε επενδυτικό σχήμα Ελλήνων και ξένων ιδιωτών. Στο ένα κτίριο έχει μισθώσει χώρους η εταιρεία Αccenture.

Προσύμφωνο της ΕΚΤΕΡ για το ακίνητο στη Μύκονο

Στην υπογραφή προσυμφώνου για την πώληση ακινήτου που διαθέτει στη Μύκονο προχώρησε η εταιρεία ΕΚΤΕΡ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για ακίνητο 136 στρεμμάτων, ενώ το τίμημα που συμφωνήθηκε ανέρχεται στα 11,2 εκατ. ευρώ. Οι αγοραστές είναι εταιρείες συμφερόντων τριών γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων τους έχουν παρουσία και στον κλάδο του real estate.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή