Οι ξένοι δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Οι ξένοι δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκάλεσε εντύπωση η διαπίστωση που προέκυψε από την έρευνα του ΙΟΒΕ για τη δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας από τις επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Το συμπέρασμα από τη δημοσιογραφική έρευνα που κάναμε για το πόσες νέες θέσεις εργασίας προέκυψαν από τις πολυδιαφημισμένες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ήταν απογοητευτικό. Μόλις 3.256 θέσεις. Δηλαδή μία θέση εργασίας στη χώρα μας για κάθε 20 στο εξωτερικό. Αυτό το εντυπωσιακό έλλειμμα ισοζυγίου νέων θέσεων εργασίας οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους.

Στις χαμηλές έτσι και αλλιώς εισροές ξένων κεφαλαίων, παρά τη βελτίωση των τελευταίων ετών. Στο γεγονός ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούν κυρίως εξαγορές υφιστάμενων επιχειρήσεων (π.χ. Gredit Αgricole-Εμπορική, Wind-TIM, Νestle-Δέλτα Παγωτό) και φυσικά στη διαπίστωση ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πλέον εντάσεως κεφαλαίου και όχι εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή