Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο – Πρώτη ως προορισμός η Αθήνα

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο – Πρώτη ως προορισμός η Αθήνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετραπλάσιο ποσοστό αύξησης ξένων τουριστών παρουσίασε η Αθήνα στο διάστημα Ιανουάριος-Μάιος 2007 σε σχέση με το ποσοστό αύξησης της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε πέρυσι την ίδια περίοδο στο σύνολο της χώρας.

Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο πεντάμηνο φθάνει σε ποσοστό 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα, πέρυσι, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι και τη φετινή σεζόν θα διατηρηθεί το ανοδικό κύμα των τουριστών στη χώρα μας με «πρωταγωνίστρια» την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Οι αφίξεις ξένων για τουριστικό σκοπό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο πεντάμηνο ξεπέρασαν τις 610.000 από περίπου 490.000 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου παρουσίασαν αύξηση κατά 6%.

Εξάλλου, αύξηση κατά 12% παρουσίασαν στο πεντάμηνο οι αφίξεις ξένων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για διάφορους λόγους φθάνοντας σε 1,16 εκατομμύρια. Αύξηση, όμως, εμφανίζει και η εσωτερική κίνηση με αφίξεις οι οποίες ξεπέρασαν στο πεντάμηνο το 1 εκατ. γεγονός που σημαίνει άνοδο κατά 10% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2006.

Στην υπόλοιπη χώρα παρατηρούνται αυξομειώσεις στις αφίξεις με τα Ιόνια νησιά να υστερούν σε σχέση με άλλους προορισμούς. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για αρκετούς προορισμούς παίζουν οι κρατήσεις μέσω Ιnternet, καθώς κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στη συνολική πίτα των κρατήσεων, ανατρέποντας πολλές φορές αρχικά αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης.

Οπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες η πρακτική αυτή των κρατήσεων μέσω Ιnternet θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τον Απρίλιο ή τον Μάιο οπότε υπάρχει μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης των κρατήσεων μέσω των τουριστικών οργανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή