Εμφαση στα έργα παραχώρησης από την J&Ρ-Αβαξ

Εμφαση στα έργα παραχώρησης από την J&Ρ-Αβαξ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως έτος θεαματικής ανάπτυξης του κλάδου των κατασκευών χαρακτήρισε το 2007 ο αναπληρωτής πρόεδρος της J&P Αβαξ, κ. Κων. Κουβαράς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής 20ής Τακτικής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. «Το σύστημα εκτέλεσης των έργων έχει πλέον προσαρμοστεί στο θεσμικό πλαίσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβαράς, τονίζοντας παράλληλα τη στασιμότητα που παρατηρήθηκε το 2006, λόγω της καθήλωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η J&P Αβαξ κινείται έντονα στον τομέα των έργων παραχώρησης, που θεωρείται η πλέον κερδοφόρος δραστηριότητα στον κλάδο, καθώς εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένει την υπογραφή των συμβάσεων των δύο μεγάλων οδικών έργων, όπου συμμετέχει (Μαλιακός-Κλειδί και Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα). Παράλληλα, η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί έντονα και σε έργα παραχώρησης στην Κύπρο, καθώς πρόσφατα αναδείχθηκε προτιμητέος ανάδοχος για την κατασκευή κι εκμετάλλευση της Μαρίνας της Λεμεσού, έργο προϋπολογισμού 173 εκατ. ευρώ, ενώ θα υποβάλει προσφορές και για τις μαρίνες Λάρνακας (και το σχετικό λιμάνι) και Πάφου, όπως επίσης και του αυτοκινητόδρομου Πάφος-Πόλη. Σημειώνεται ότι μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον του ομίλου για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Από τις αρχές του έτους, η εταιρεία έχει υπογράψει συμβάσεις για έργα αξίας 927 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 457 εκατ. ευρώ αφορούν τη συμμετοχή της ίδιας.

Η πρόσφατη εξαγορά της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ αναμένεται να ενισχύσει τον όμιλο, τόσο μέσω των σχετικών συνεργειών που προκύπτουν, όσο και λόγω της ενοποίησης των συμμετοχών που διαθέτει σε έργα παραχώρησης, όπου είναι παρούσα και η J&P Αβαξ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου της J&P Αβαξ διαμορφώνεται πλέον στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 2,4 δισ. ευρώ, ενώ με την προσθήκη της Αθηνά ΑΤΕ, θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ. Η J&P προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 552 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση (χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή της Αθηνά ΑΤΕ, με την οποία ο κύκλος εργασιών διαμορφώνεται σε 730 εκατ. ευρώ), αυξημένος κατά 53%. Ανάλογη άνοδο (54%) προβλέπεται να σημειώσουν και τα κέρδη μετά φόρων, που αναμένεται να ανέλθουν σε 30 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ελήφθη απόφαση για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 150 εκατ. ευρώ με διάρκεια επτά ετών. Στόχος είναι η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού και συγκεκριμένα η μετατροπή των υποχρεώσεων από βραχυπρόθεσμες σε μακροπρόθεσμες, αλλά και η χρηματοδότηση μελλοντικών επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή