B. Μαγγίνας προς ΔΝΤ: Μετεκλογικά η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού

B. Μαγγίνας προς ΔΝΤ: Μετεκλογικά η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια κυβερνητική θέση για αντιμετώπιση του ασφαλιστικού σε χρόνο μετεκλογικό, από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, επανέλαβε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Βασ. Μαγγίνας στους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ενδιαφέρον των κ. R. Patrick Ford, Mar. Mored Badia και Μιρ. Ξαφά, εστιάστηκε στα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, της αγοράς εργασίας και της επενδυτικής δραστηριότητας των ασφαλιστικών Ταμείων. O υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να αναμένουν σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό πριν τις εκλογές. Ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για το συνταξιοδοτικό έθεσε χθες το κλιμάκιο του ΔΝΤ στους εκπροσώπους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής, N. Αναλυτή, ήδη στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας που έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης έχουν αποσταλεί στοιχεία για το IKA και τον ΟΓΑ και συλλέγονται στοιχεία για το Δημόσιο και τον OAEE. Επομένως, το ΔΓΕ θα έχει σύντομα στοιχεία για το 75% των ασφαλισμένων. Υποτίθεται ότι με αυτά τα δεδομένα θα ολοκληρώσει την εργασία το φθινόπωρο. Στη συνέχεια η Επιτροπή θα πρέπει να κάνει τις δημογραφικές προβολές της μελέτης.

Τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συναντήθηκαν χθες και με τον υπουργό Οικονομίας, Π. Δούκα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού. Το ΔΝΤ έχει προτείνει να αλλάξει δραστικά η δομή του προϋπολογισμού, ώστε να μην χρηματοδοτεί υπουργεία και φορείς αλλά δράσεις και προγράμματα. Το υπουργείο Οικονομίας έχει αποδεχθεί επί της αρχής την πρόταση του ΔΝΤ και πρόκειται να προσλάβει ένα πρώην στέλεχος του διεθνούς οργανισμού για να συμβάλλει στην υλοποίησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή