EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς φόρο οι άδειες τρίτης γενιάς

Η έκδοση αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς δεν συνιστά «οικονομική δραστηριότητα» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στους διαγωνισμούς που έγιναν για την αδειοδότηση των εταιρειών περιλαμβανόταν ΦΠΑ, έκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη εις διπλούν, κατόπιν προσφυγής βρετανικών και αυστριακών εταιρειών του χώρου, οι οποίες θεωρούσαν πως το ποσό που είχαν καταβάλει για τις άδειες περιελάμβανε, κακώς, ΦΠΑ, ο οποίος και θα έπρεπε να επιστραφεί από το κράτος, ένα ποσό που μόνο στην περίπτωση της Βρετανίας υπερβαίνει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι άδειες δεν στοιχειοθετούν οικονομική δραστηριότητα κατά την έννοια του κοινοτικού Κανονισμού του 1977 περί ΦΠΑ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τα ποσά που κατέβαλαν οι εταιρείες περιελάμβαναν κάποιο φόρο.

Ηλιδα Center: σύμβαση πώλησης

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης του κτιρίου γραφείων Ilida Business Center στο Μαρούσι μεταξύ της Lamda Development και της Blue Land Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία, συμφερόντων Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Το συμφωνηθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 41,4 εκατ. ευρώ. Το Ηλιδα Business Center είναι ένα πολυτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας ανωδομής 13.000 τ.μ., δομημένο σε έξι ορόφους. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.000 τ.μ περίπου και βρίσκεται στο Μαρούσι, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το κτίριο διαθέτει 113 υπόγειες και 213 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης.

Στη λίστα των 100 η Cosmote

Στη λίστα των 100 κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Cosmote. Σύμφωνα με τη λίστα Information Technology 100 του περιοδικού Business Week που θα δημοσιευτεί 2 Ιουλίου 2007, η Cosmote αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που περιλαμβάνεται στη λίστα. Μάλιστα η ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήλθε στην 26η θέση της κατάταξης, ανεβαίνοντας 54 ολόκληρες θέσεις από το 2006, που κατείχε την 80ή θέση. Η εταιρεία, επίσης, καταλαμβάνει την 6η θέση από πλευράς απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (return on equity) μετά τις εταιρείες Grupo Iusacell, Windstream, Amazon.com, British Telecom και Accenture. Σε επίπεδο απόδοσης για τους μετόχους, η Cosmote κατέχει την 50ή θέση, ενώ σε ποσοστό ενίσχυσης εσόδων την 35η.

Ομολογιακό Μπενρουμπή

Την έκδοση ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της Μπενρουμπή, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι έως και τη λήξη της συνεδρίασης τις 27 Ιουνίου, ενώ η διανομή θα αρχίσει στις 6 Ιουλίου 2007.

Σπλιτ η Γκρίσιν Ιnfotech

Σε σπλιτ της μετοχής προχωρά η Αλφα Γκρίσιν Infotech. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας, η εταιρεία προχωρά σε αύξηση του μ.κ., η οποία θα γίνει με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, δηλαδή με κεφαλαιοποίηση μέρους του λογαριασμού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» ποσού 2.290.362,50 ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία θα εκδώσει 5.586.250 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,41 ευρώ εκάστη. Οι νέες μετοχές θα διανεμηθούν δωρεάν στους δικαιούχους μετόχους της εταιρείας σε αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε παλαιά (1ν/1π).

Η συνέλευση Εβροφάρμα

Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2006 η εταιρεία Εβροφάρμα, η χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση της οποίας εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν οι κ. Αθανάσιος Παπαζηλάκης, Πασχάλης Παπαζηλάκης, Βιτάλι Τολοκοννίκοφ, Αναστάσιος Αλεξανδρίδης και Αθανάσιος Μπίκος. Νέα μέλη είναι οι κ. Βιτάλι Τολοκοννίκοφ και Γρηγόρης Ζερφυρίδης, οι οποίοι εκλέχθηκαν σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ. Γ. Αραμπατζή και B. Γιοφτσίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή