Τέσσερα μέτρα για τον τουρισμό

Τέσσερα μέτρα για τον τουρισμό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα παραδείγματα της Νέας Υόρκης, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και της Νοτιοανατολικής Ασίας, μετά το καταστροφικό τσουνάμι, δείχνουν ότι αν γίνουν προσεκτικές κινήσεις, τότε ο τουριστικός τομέας μπορεί σχετικά εύκολα να ξεπεράσει ακόμα κι ένα μεγάλο σοκ».

Αυτή την άποψη εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Σταύρος Ανδρεάδης, σχολιάζοντας την επόμενη μέρα για τον τουριστικό κλάδο στην κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές Πελοπόνησο. «Θεωρώ πολύ δύσκολο να ερημώσει τουριστικά η περιοχή που χτυπήθηκε από τις φωτιές. Απλά χρειάζονται μερικές απλές και γρήγορες κινήσεις που θα βοηθήσουν την περιοχή να ζωντανέψει ξανά» προσθέτει.

Ποια πιστεύει ότι θα μπορούσαν να είναι αυτά; Οπως λέει:

1. Θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Εχουν δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα, υποστηρίζει και χρειάζονται άμεσα ένα βοήθημα.

2. Θα πρέπει να αποτυπωθεί με λεπτομέρεια η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις επιχειρήσεις του κλάδου, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων πάνω στην οποία θα κινηθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης.

3. Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη διαφημιστική καμπάνια για την περιοχή, να προσφερθούν ελκυστικότερα πακέτα και γενικότερα να ενισχυθεί με κάθε τρόπο από την κεντρική διοίκηση.

4. Θα πρέπει παράλληλα με τις διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, που οφείλουν να ξεκινήσουν άμεσα, να μπει σε εφαρμογή κι ένα σχέδιο αισθητικής επούλωσης των πληγών που άνοιξαν οι φωτιές.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Ανδρεάδης προβάλλει το παράδειγμα της Χαλκιδικής, όπου πέρυσι οι φωτιές στην Κασσάνδρα κινδύνεψαν να θέσουν νοκ άουτ τουριστικά την περιοχή. «Ομως όλους τους προηγούμενους μήνες κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση της απάλειψης των άσχημων εικόνων από τα καμένα κι εν πολλοίς πετύχαμε τον στόχο. Φέτος, όχι απλά δεν είχαμε μείωση της τουριστικής κίνησης, αλλά αντιθέτως είχαμε κι αύξηση» επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης.

Ο τουριστικός κλάδος πάντως είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και γι’ αυτό απαιτούνται ανάλογοι χειρισμοί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Πάνω από όλα, οι αντιδράσεις πρέπει να είναι ψύχραιμες. Δεν πρέπει να κινηθούμε σπασμωδικά, γιατί οι κάθε είδους τουριστικές οδηγίες παραμονεύουν. Ολα τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε. Είμαι αισιόδοξος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή