ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέστρεψε τα χρήματα στα 4 Ταμεία η JP Morgan

«Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ασφαλιστικών Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΣΕΥΠ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, κατέθεσε ο Διεθνής Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός JP Morgan τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν, από την επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, καθώς και τους τόκους του δευτέρου τριμήνου». Με αυτήν την λακωνική δήλωση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. B. Μαγγίνα, έκλεισε και τυπικά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου των 4 Ταμείων.

Διεκδίκηση από ΓΣΕΕ

Ωστόσο, αποφασισμένος να διεκδικήσει την ανάκτηση των κεφαλαίων και σε άλλα Ταμεία δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Με αφορμή την επιστροφή των χρημάτων στα 4 Ταμεία από JP Morgan ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέφερε το αίτημα για την επαναφορά χρημάτων και στα 24 Ταμεία που επένδυσαν κεφάλαια σε ανάλογα προϊόντα.

Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να επιστραφούν εντόκως τα κεφάλαια και μάλιστα από την πρώτη ημέρα έκδοσής τους. Αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη «να υπάρξει αυστηρή τιμωρία των ενόχων και των συνενόχων όσο υψηλά κι αν βρίσκονται» και ζήτησε πλήρη δικαστική διαλεύκανση, σύμφωνα και με το πόρισμα του κ. Ζορμπά.

Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η εξέταση μαρτύρων για τη δεύτερη υπόθεση ομολόγων που διερευνά ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από τρομοκρατικές ενέργειες, κ. Γ. Ζορμπάς.