Π. Δούκας: Ενα μικρό σχέδιο Μάρσαλ για τους πληγέντες

Π. Δούκας: Ενα μικρό σχέδιο Μάρσαλ για τους πληγέντες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ παρομοίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας το σχέδιο ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών, στη διάρκεια δηλώσεών του στην αμερικανική εφημερίδα «N.Y. Times», στο φύλο της 31ης Αυγούστου. Μαζί φτιάχνουμε ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση – ανακατασκευή της Ευρώπης. Τόσο η κλίμακα της βοήθειας όσο και η ταχύτητα με την οποία φθάνουν τα μέτρα στους πυροπαθείς είναι πράγματα πρωτόγνωρα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σημείωσε ο Πέτρος Δούκας. Κατά τον υφυπουργό, ανάμεσα στα 31 μέτρα τα οποία παρουσιάζονται στο πρόγραμμα βοήθειας είναι: η υπόσχεση της κυβέρνησης να ξαναχτίσει τα κατεστραμμένα σπίτια, η βοήθεια στις αποπληρωμές των δανείων καθώς κι ένα πρόγραμμα αναδάσωσης το οποίο υπόσχεται να κρατήσει τα πολύτιμα κομμάτια της πελοποννησιακής γης ανέγγιχτα από επίδοξους καταπατητές. Οι τελευταίοι κατά τον υφυπουργό είναι ύποπτοι για αρκετές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, το αρχικό κόστος της καταστροφής υπολογίσθηκε περίπου στο 0,6% του ΑΕΠ ή 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή