EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταβολή επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί μέσω ΕΛΤΑ μία επιπλέον σύνταξη στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, κατοίκους Δήμων, Δημοτικών διαμερισμάτων και οικισμών που χαρακτηρίστηκαν πυρόπληκτοι. Το μέτρο αφορά περίπου 42.000 συνταξιούχους. H χορήγηση της πρόσθετης σύνταξης θα γίνει χωρίς κρατήσεις, με όλα τα τυχόν καταβαλλόμενα επιδόματα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Στην περίπτωση κολλήματος ή απουσίας, οι συνταξιούχοι πρέπει να αναζητήσουν τις επιταγές τους στο αρμόδιο Ταχυδρομικό Γραφείο του τόπου της κατοικίας τους μέχρι την 8η Οκτωβρίου 2007.

Στήριξη των εξαγωγών

Τέσσερα μέτρα για τη στήριξη και διευκόλυνση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.). Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Οργανισμού αποφάσισε την απαλλαγή από τη συμμετοχή των ασφαλιζόμενων εξαγωγέων στο κόστος συλλογής εμπορικών πληροφοριών για αξιολόγηση της φερεγγυότητας των ξένων αγοραστών – πελατών τους, την καθιέρωση ενιαίου χαμηλού ασφαλίστρου που θα κυμαίνεται μεταξύ 0,30% – 0,40% ανάλογα με τον όγκο των φορτώσεων κατά τη διάρκεια της ετήσιας ασφάλισης, την καθιέρωση ενιαίου ποσοστού ασφαλιστικής κάλυψης στο ανώτατο επίπεδο που προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ο.Α.Ε.Π., ήτοι 95%, και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων με την υποβολή της έγγραφης αναγγελίας ζημιάς και με μόνο δικαιολογητικό την πιστοποίηση της παραλαβής των εξαχθέντων εμπορευμάτων από τον ξένο αγοραστή. Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 31 Αυγούστου του 2009.

Ικανοποίηση από ΕΣΕΕ

Θετικά κρίνει τα εξαγγελθέντα από την κυβέρνηση μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Δ. Αρμενάκης. Σε σχετική του δήλωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «τα μέτρα πέραν της άμεσης και άκρως απαραίτητης ανακούφισης των πληγέντων, σχεδιάζονται και στηρίζουν την αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών αυτών επί τη βάσει ενός ορθολογικού αναπτυξιακού προτύπου».

Ο δανεισμός του Δημοσίου

Στα 4 – 4,5 δισ. ευρώ θα ανέλθει το πρόγραμμα δανεισμού του τέταρτου τριμήνου που ανακοινώνει σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν τα περίπου 31 δισ. ευρώ έχει ήδη δανειστεί το Δημόσιο από την αρχή του έτους, ο συνολικός δανεισμός θα ανέλθει στα 35 – 35,5 δισ. ευρώ όσο περίπου και ο στόχος του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε συνδυασμό με τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού καθιστούν πιο πιθανό πλέον το ενδεχόμενο υπέρβασης του στόχου για το δανεισμό.

Εurobank EFH: πώληση μετοχών

Την πώληση των 3.295.153 δικαιωμάτων προτίμησης που κατέχει η Eurobank EFH (ίδιες μετοχές) αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ομίλου, η πώληση θα γίνει για την απόκτηση των νέων μετοχών που αντιστοιχούν στο συνολικό αριθμό ιδίων μετοχών, που κατέχει η τράπεζα σήμερα. Η ανωτέρω πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο διάστημα 3.9.2007 έως 10.9.2007.

Μείωση τιμής αμόλυβδης

Πτωτικά κινήθηκε και την περασμένη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης. Σύμφωνα με τις πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, η μέση τιμή της αμόλυβδης στις 31 Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 1,011 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας, μείωση κατά 0,39% από τα 1,015 ευρώ ανά λίτρο στις 24 Αυγούστου 2007.

On Telecom: νέα πακέτα

Νέα πακέτα ανακοίνωσε η On Telecom για τους πελάτες της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους οικιακούς συνδρομητές, τρία διαφορετικά πακέτα, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ειδικότερα προσφέρει το:

– Τηλεφωνία & Τηλεόραση» στην τιμή των 27 ευρώ/μήνα, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει δωρεάν αστικές, υπεραστικές και διεθνείς (ΟΝ15) και επιπλέον Ψηφιακή Τηλεόραση και Video On Demand

– «Τηλεφωνία & Internet» στην τιμή 32 ευρώ/μήνα

που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει πραγματικές ταχύτητες έως 16Mbps και επιπλέον την υπηρεσία απεριόριστης δωρεάν τηλεφωνίας και τέλος

– «Ολα σε ένα» με τιμή 35 ευρώ/μήνα που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα παραπάνω.

Διεθνής Εκθεση Καντόνας

Ημερίδα διοργανώνει την Πέμπτη το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο σχετικά με την Διεθνή Εκθεση της Καντόνας. Εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας θα ενημερώσουν τους Ελληνες επιχειρηματίες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει όχι μόνο στο να επισκεφθούν αλλά και στο εκθέσουν προϊόντα τους στην έκθεση της Καντόνας, που είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση στην Κίνα. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο «η Διεθνής Εκθεση της Καντόνα αποτελεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις όχι μόνο πύλη αλλά και πλατφόρμα επικοινωνίας με το ταχέως αυξανόμενο καταναλωτικό κοινό της Κίνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή