ICAP: Αισιόδοξα τα ελληνικά νοικοκυριά για την πορεία των οικονομικών τους το 2007

ICAP: Αισιόδοξα τα ελληνικά νοικοκυριά για την πορεία των οικονομικών τους το 2007

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά πιστεύουν ότι οι συνθήκες ζωής τους βελτιώνονται, ενώ ταυτόχρονα αισιοδοξούν ότι και θα γίνουν καλύτερες στο μέλλον. Το 2006 αυξήθηκε ο αριθμός των ελληνικών νοικοκυριών που πιστεύουν ότι βελτιώθηκαν τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία ICAP. Η ίδια έρευνα δείχνει ακόμα ότι ενισχύθηκαν και οι θετικές προσδοκίες των νοικοκυριών για το 2007. Το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι τα οικονομικά τους επιδεινώθηκαν μειώθηκε από το 59,3% στο 49,3%. Το ποσοστό όσων είδαν βελτίωση αυξήθηκε από το 7,3% στο 18,8%, σύμφωνα με την ICAP. Συνεπώς, παρατηρεί η εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα, η μείωση της «ψαλίδας» ήταν θεαματική και πλησίασε τις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες, έπειτα από δύο διαδοχικά ανοίγματα που είχαν καταγραφεί στις δύο προηγούμενες έρευνες.

Εικόνα αισιοδοξίας προκύπτει και από τις προσδοκίες για το 2007.Το ποσοστό εκείνων που προσδοκούν την οικονομική τους βελτίωση αυξήθηκε από το 8,7% στο 15,1%. Παράλληλα, μειώθηκε από 49,2% σε 37,7% το ποσοστό των νοικοκυριών που αναμένουν οικονομική επιδείνωση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη στις προσδοκίες αποτελεί ευνοϊκή συνέχιση της μεταστροφής που είχε αρχίσει να διαγράφεται κατά την περυσινή έρευνα, στην οποία είχε μεν καταγραφεί μείωση του ποσοστού εκείνων που ανέμεναν επιδείνωση, χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από αύξηση του τμήματος των νοικοκυριών που ανέμεναν βελτίωση.

Η έρευνα καταδεικνύει πρόοδο στην απολογιστική εκτίμηση των νοικοκυριών για το έτος 2006, καθώς και στη βελτίωση των προσδοκιών τους για το 2007. Στην περυσινή έρευνα είχε απλώς καταγραφεί μια ανακοπή της απαισιοδοξίας, ενώ από τη φετινή έρευνα συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάκαμψη της αισιοδοξίας των ελληνικών νοικοκυριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή