ΣΗΜΕΡΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δημόσιο θα δανεισθεί 4,5 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προγραμματίζει να προχωρήσει σε τέσσερις δημοπρασίες ομολόγων και εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 4,5 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο. Ο συνολικός δανεισμός του έτους θα ανέλθει στα 35,5 δισ. ευρώ περίπου, εντός δηλαδή των ορίων που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομίας. Το ενδεχόμενο ωστόσο να καταφύγει σε έκτακτο δανεισμό είναι ανοιχτό, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε στο 2% τον Ιούλιο του 2007 από το 2,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2006. Σε μηνιαία βάση τα επίπεδα των τιμών σημείωσαν οριακή αύξηση 0,1% από τον Μάιο και Ιούνιο. Ο δείκτης τιμών ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, ενώ τον Ιούνιο βρισκόταν στο 2,9%. Σημαντική ήταν η αύξηση στον δομικό πληθωρισμό (δείκτης τιμών τροφίμων) σημειώνοντας αύξηση 3,4%. Στην Ευρώπη ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με αύξηση 1,9% τον Ιούνιο. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%. Στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση η άνοδος ήταν 2,4% και στην Ιαπωνία μόλις στο 0,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή