Το στοίχημα της Εθνικής σε Ρουμανία – Σερβία

Το στοίχημα της Εθνικής σε Ρουμανία – Σερβία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σερβία και Ρουμανία αποτελούν τα βασικά αναπτυξιακά μέτωπα του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Στη Σερβία, σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της ενοποίησης της Vojvodjanska Banka (VB), που εξαγοράστηκε το 2006 και είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, με τη NBG Serbia. Στελέχη της Εθνικής εκτιμούν πως μέσα στο 2008 θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων για την ενοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της τράπεζας, ωστόσο σημειώνουν ότι είναι εφικτό να παρουσιάσει λειτουργική κερδοφορία και στο τέλος του 2007, αποτέλεσμα της ισχυρής θέσης της τράπεζας στη σερβική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τη Ρουμανία, η ΕΤΕ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της Banca Romaneasca. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου το δίκτυό της στη Ρουμανία αριθμούσε τα 88 σημεία, ενώ σήμερα φτάνει τα 97 με στόχο μέχρι το τέλος του 2009 να αριθμεί τα 200 καταστήματα. Σχετικά με την επέκταση σε νέες αγορές, αυτή την περίοδο δεν υλοποιούνται συγκεκριμένες κινήσεις, ωστόσο παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στην Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή