Μέτρα υπέρ του τουρισμού σε πυρόπληκτες περιοχές

Μέτρα υπέρ του τουρισμού σε πυρόπληκτες περιοχές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο 12 μέτρων εξήγγειλαν το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για την υποστήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών της χώρας.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η υλοποίηση έκτακτης διαφημιστικής εκστρατείας στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, η ανάληψη από τον ΕΟΤ του κόστους συμμετοχής των πληγεισών περιοχών σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις Νομαρχιακές ή Δημοτικές Επιτροπές Τουρισμού καθώς και στις ενώσεις ξενοδόχων. Ο ΕΟΤ θα καλύψει το κόστος συμμετοχής ιδιωτών στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, για τα καταλύματα των πληγεισών περιοχών ενώ θα εκπονηθεί πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού για τις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Επίσης, θα διατεθούν από τον ΕΟΤ εξειδικευμένα στελέχη του (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.λπ.) για την εκπόνηση μελετών ή και μερική υλοποίηση προγραμμάτων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος των πληγεισών περιοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή