EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τη διακοπή αγροτικού τιμολογίου

Διευκρινήσεις για τη διακοπή του αγροτικού τιμολογίου σε περίπου 200 αγρότες της Χαλκιδικής έδωσε χθες η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επαναχορήγησης του τιμολογίου με βάση τα όσα ορίζει η νομοθεσία και ήδη έχει επαναχορηγηθεί σε περίπου 60 αγρότες. H ΔΕΗ υποστηρίζει ότι το αγροτικό τιμολόγιο το οποίο είναι επιδοτούμενο βάση υπουργικής απόφασης και όχι το ρεύμα διακόπηκε, αφού διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες διέθεταν το αντλούμενο νερό για την άρδευση κτημάτων σε τρίτους. Οι διαπιστώσει αυτές επιβεβαιώθηκαν και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Νομαρχίας N. Χαλκιδικής, όσο και από το αρμόδιο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι αγρότες κατά της ΔΕΗ. H επιχείρηση διεκδικεί τις νόμιμες αναδρομικές χρεώσεις της τελευταίας πενταετίας που προέκυψαν από την καταστρατήγηση του αγροτικού τιμολογίου.

ΟΣΕ: κόντρα για τις προδιαγραφές

Τροποποίηση προδιαγραφών και τεχνικών χαρακτηριστικών διαγωνισμών του ΟΣΕ που είχαν εγκριθεί παλαιότερα από τη Διακομματική Επιτροπή φαίνεται ότι πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον περιορισμό των προδιαγραφών ταχύτητας για την προμήθεια 30 επιβατικών ντιζελαμαξών, 30 εμπορικών ντιζελαμαξών και 10 ντιζελοκίνητων συρμών ώθησης-έλξης, προϋπολογισμού 285 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις υπό προμήθεια 30 επιβατικές ντιζελάμαξες απαιτείται πλέον πιστοποίηση ταχύτητας 160 χλμ αντί 180 χλμ, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής. Επίσης για τις 30 εμπορικές ντιζελάμαξες (για τις οποίες διεκόπη ο διαγωνισμός που είχε δρομολογηθεί) οι τροποποιημένες προδιαγραφές ορίζουν ταχύτητα 120 χλμ έναντι 160 χλμ, ενώ για τους 10 υπό προμήθεια ντιζελοκίνητους συρμούς ώθησης – έλξης το νέο όριο ταχύτητας τοποθετήθηκε στα 160 χλμ. Για «προμήθεια σκάνδαλο» κάνει λόγο ο υπεύθυνος μεταφορών του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας που επισημαίνει ότι η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ ενέκρινε «προδιαγραφές ξεπερασμένης τεχνολογίας».

Διαφωνία για τις αυξήσεις

Μεγαλύτερες αυξήσεις για τα κατώτατα ημερομίσθια από 7,1% προτείνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΑΚΕ, στη ΓΣΕΕ διατείνεται η Αυτόνομη Παρέμβαση. Με χθεσινή ανακοίνωσή της εκφράζει τη διαφωνία της με το ποσοστό που ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο καθώς και με το ερωτηματολόγιο για το ασφαλιστικό που θα παρουσιαστεί σήμερα σε ειδική συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. H ΓΣΕΕ, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Νέα Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε τουριστικό προορισμό. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η υπουργός με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» του Δήμου Αμαρουσίου που στεγάζεται στον ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου του Αμαρουσίου.

Πρωτοβουλία από τα Επιμελητήρια

Δέσμη προτάσεων για την άμεση αποκατάσταση και ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου των 6 πυρόπληκτων νομών υπέβαλε στα αρμόδια υπουργεία η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων (KEE) η οποία δημιουργεί ειδική γραμματεία για την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειάς της. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της KEE συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου κ. Pierre Simon εξετάζοντας τη δυνατότητα παροχής άμεσης βοήθειας, μέσω του δικτύου όλων των Ενώσεων των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή