Αλώβητος ο ρυθμός τουριστικών κρατήσεων, σύμφωνα με τον WTTC

Αλώβητος ο ρυθμός τουριστικών κρατήσεων, σύμφωνα με τον WTTC

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία μείωση στον αριθμό των κρατήσεων για τον χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι δεν έχει παρατηρηθεί στον ελληνικό τουριστικό προορισμό από πλευράς τουριστικών οργανισμών αλλά και εκπροσώπων στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, χθες, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) κ. Ζαν-Κλοντ Μπαουμγκάρτεν, ο οποίος με πρωτοβουλία του ήλθε στην Ελλάδα και είχε συνάντηση με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Ο κ. Μπαουμγκάρτεν μετέφερε την αίσθηση που έχει ο διεθνής κλάδος του τουρισμού για τη χώρα μας έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές επισημαίνοντας ότι το WTTC έχει έρθει αντιμέτωπο με πάρα πολλά άσχημα και ατυχή συμβάντα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου η εκτίμηση του γίνεται έπειτα από συνομιλίες που είχε με διευθύνοντες συμβούλους πολλών εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Μπαουμγκάρτεν «η Ελλάδα θα απολαύσει ένα μέρος της τουριστικής ανάπτυξης που θα βιώσουμε στο μέλλον». Μάλιστα, απευθυνόμενος στην κ. Πετραλιά τόνισε ότι «θα μπορέσετε να δρέψετε τους καρπούς όλων των προσπαθειών των προηγουμένων ετών σε ό,τι αφορά την προώθηση της εικόνας και γενικότερα την προώθηση της χώρας και αναφέρομαι αποκλειστικά για τον κλάδο του τουρισμού». Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει πρόθεση των ταξιδιωτών να επισκεφθούν την Ελλάδα, καθώς ο ρυθμός κρατήσεων παραμένει σταθερός. Ο κ. Μπαουμγκάρτεν επικαλέστηκε στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου του Συμβουλίου στην Οξφόρδη το οποίο εκτιμά ότι μελλοντικά η αύξηση της τουριστικής ζήτησης για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό θα κυμανθεί μεταξύ 4%-5%.

Η κ. Πετραλιά από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το 2007 είναι μια χρονιά ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα από τον τουρισμό. Φιλοξενούμε μιάμιση φορά τον πληθυσμό της Ελλάδας. Περισσότερα από 17 εκατομμύρια επισκέπτες θα έχουν επισκεφθεί μέχρι το τέλος του έτους τη χώρα μας. Ηδη εργαζόμαστε, ώστε του χρόνου να σπάσουμε και αυτό το φετινό μας ρεκόρ».

Εξάλλου, η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι στο Κατάκολο έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως. Επίσης, η ροή των κρατήσεων στους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας αλλά και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χαλκιδική δεν φαίνεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία ότι έχει επηρεασθεί.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος από την πλευρά του καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων που λειτουργούν στους πυρόπληκτους νομούς, δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική επιβίωση των περιοχών αυτών.

Οπως τονίζει «αν υπάρξει ολιγωρία ή εμφιλοχωρήσει διάθεση υπαναχώρησης, που φαίνεται να διακατέχει ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους, οι κάτοικοι και οι επαγγελματικές δραστηριότητες των πληγέντων περιοχών, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με μη αναστρέψιμες αρνητικές επιπτώσεις λόγω της μη έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων οικονομικής κατάρρευσης της περιφέρειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή