Νέες προσφορές εταιρειών για τους πυροπαθείς

Νέες προσφορές εταιρειών για τους πυροπαθείς

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνει καθημερινά η λίστα των εταιρειών που με χρήματα ή άλλο υλικό συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των κατοίκων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ενέργειες υποστήριξης των πυροπαθών η αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες η Vodafone. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 τηλεφωνικών θαλάμων στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν εθνικές κλήσεις (αστικές, υπεραστικές και προς κινητά). Οι πρώτοι θάλαμοι λειτουργούν ήδη στη Ζαχάρω και στη Δεσύλλα Μεσσηνίας και μέχρι το τέλος του μήνα θα εγκατασταθούν οι υπόλοιποι. Η εταιρεία προτίθεται να διατηρήσει τους θαλάμους μέχρι τον Ιανουάριο του 2008. Επίσης η εταιρεία άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Bank, όπου κάθε εργαζόμενος στη Vodafone θα καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί και στη συνέχεια θα αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης που θα υποδειχθούν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τέλος, το Vodafone Group Foundation θα δωρίσει το συμβολικό ποσό των 100.000 λιρών βρετανίας για την περαιτέρω ενίσχυση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους.

Ο όμιλος Ελληνικής Τραπέζης για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας που έπληξε την Ελλάδα αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ. Επιπλέον πραγματοποιείται, ανάμεσα στο προσωπικό της τράπεζας, εκστρατεία για κατάθεση εθελοντικών εισφορών υπέρ των πυρόπληκτων, οι οποίες θα κατατεθούν στο Ταμείο Αρωγής.

Η Microsoft Ελλάς, προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στην ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, ανακοίνωσε ότι προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

1. Αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες του νομού Ηλείας, τα οποία θα διανεμηθούν από ομάδα εργαζομένων της εταιρείας.

2. Δωρεά τεσσάρων οχημάτων πυρόσβεσης στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών & Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ).

3. Συμμετοχή των εργαζομένων της Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τον οργανισμό WWF, στις προσπάθειες αναδάσωσης που θα εκπονηθούν στο προσεχές μέλλον από την Πολιτεία.

4. Δέσμευση για την ίδρυση στην Ηλεία, εντός του 2008, κέντρου εκμάθησης υπολογιστών στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Microsoft Απεριόριστες Δυνατότητες.

Τέλος, η Star Alliance και η 9 εταιρείες μέλη της που έχουν σταθμό ή αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα (Austrian Airlines, Air New Zealand, ANA – All Nippon Airways, bmi British Midland Airways, Lufthansa, Scandinavian Airlines System, Singapore Airlines, Swiis International Lines και Thai Airways International) αποφάσισαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για τα μέσα Σεπτεμβρίου εκδήλωση που ετοιμάζονταν για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια επούλωσης των πληγών που άφησε η φωτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή