Οι αποκρατικοποιήσεις της επόμενης τετραετίας

Οι αποκρατικοποιήσεις της επόμενης τετραετίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ, που θα σηματοδοτήσει την πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από τον Οργανισμό, περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της Ν.Δ. για την επόμενη 4ετία. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, το Δημόσιο θα διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5% – 10%, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές. Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, εντάσσεται ακόμη η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην Αγροτική Τράπεζα. Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης άφησε το ενδεχόμενο περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, αλλά και της μετοχοποίησης της ΔΕΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των δύο επιχειρήσεων.

Πάντως, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι στην αιχμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της Ν.Δ. θα βρεθούν οι υποδομές. «Την πρώτη περίοδο επικεντρωθήκαμε στην αποκρατικοποίηση του τραπεζικού κλάδου, η οποία επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, καθώς η μόνη τράπεζα που βρίσκεται υπό τη σκέπη του Δημοσίου είναι η ΑΤΕ, η οποία αποτελεί ένα πιστωτικό ίδρυμα που επιτελεί συγκεκριμένο ρόλο. Τώρα χρειάζεται να εμπλακεί περαιτέρω ο ιδιωτικός τομέας τόσο στην παραγωγή όσο και στη διαχείριση των υποδομών, όπως τους δρόμους, τους λιμένες και τα αεροδρόμια, καθώς αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως ένα διαμετακομιστικό, τηλεπικοινωνιακό και χρηματοοικονομικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή