Τη σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών προτείνει ο ΣΕΠΕ

Τη σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών προτείνει ο ΣΕΠΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισήγηση για την αναγκαιότητα σύστασης υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνέταξε και απέστειλε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Ο σύνδεσμος στην εισήγησή του χαρακτηρίζει ως ζήτημα εθνικής σημασίας και μείζονος προτεραιότητας να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός στη στρατηγική της χώρας για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ταυτόχρονα η υλοποίησή της να γίνεται από έναν κεντρικό ευέλικτο συντονιστικό πόλο.

«Η σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην ουσιαστική ενίσχυση της ευρείας παρουσίας των ΤΠΕ σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στη διαμόρφωση των δομικών προϋποθέσεων για τη διείσδυσή τους στην ελληνική οικονομία, την υγεία και την καθημερινή ζωή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου. Επίσης ο ΣΕΠΕ εισηγείται συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τις αρμοδιότητες και δράσεις του προτεινόμενου υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών -κατευθύνσεις που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση αποτελεσματικών και λειτουργικών διαδικασιών για την ενίσχυση της καινοτομίας και την αύξηση των επενδύσεων. Στην εισήγηση του ΣΕΠΕ καταγράφεται η χαμηλή θέση της χώρας στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ, ενώ σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες συνιστούν την βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών και τη λειτουργία όλων των τομέων της δημόσιας και της ιδιωτικής δραστηριότητας. «Η Ελλάδα, δυστυχώς», αναφέρεται στην έκθεση, «δεν έχει ακολουθήσει τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και αναζητεί σήμερα τη βέλτιστη οδό για να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην παγκόσμια κοινότητα». Τέλος, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, η διακομματική υιοθέτηση της πρότασής του αποτελεί αναπτυξιακή πρωτοβουλία αλλά και δυναμική κίνηση προόδου, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα στη χώρα μας και τα υπόλοιπα μέλη-κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τη μόνη λύση για να μπορέσει η χώρα μας να παρακολουθήσει δυναμικά τις εξελίξεις στο σύγχρονο περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή