ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη MIG αντί 26 εκατ. ευρώ το 50% της Αττικά Ακίνητα

Αίσιο τέλος είχε η διαδικασία για την εξαγορά του 50% της εταιρείας Αττικά Ακίνητα Α.Ε. από την MIG, αντί ποσού 26 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί από τα τέλη Ιουνίου, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο του επενδυτικού ομίλου στην αγορά ακινήτων. Η Αττικά Ακίνητα θα αποτελέσει τον κύριο φορέα υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της ΜΙG στον τομέα της διαχείρισης κι εκμετάλλευσης ακινήτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Αττικά Ακίνητα θα υποβάλλει αίτηση για μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) και εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με σκοπό άντληση συνολικών κεφαλαίων πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και έχει στην κυριότητά της χαρτοφυλάκιο επτά επαγγελματικών ακινήτων στην περιοχή της Αττικής και ενός εκτός Αττικής τα οποία είναι μισθωμένα από οργανισμούς υψηλής φερεγγυότητας (κυρίως τραπεζικούς ομίλους). Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί με ετησιοποιημένη απόδοση (IRR) υπολογιζόμενη περίπου σε 21%.

Βέβαιη η εισαγωγή της Μηχανικής στο LSΕ

Σχεδόν βέβαιη θεωρούν πηγές της αγοράς την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην αγορά ΑΙΜ, των μετοχών της νέας εταιρείας συμμετοχών, που φέρεται να προωθεί -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- η Μηχανική. Οι μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των οικοπέδων που έχει αποκτήσει η εταιρεία σε σειρά χωρών του εξωτερικού, με προεξάρχουσα εκείνη της Ρωσίας (Μόσχα), αναμένεται εν μέρει να χρηματοδοτηθούν από το χρηματιστήριο. Υπό την «ομπρέλα» της νέας εταιρείας συμμετοχών, θα ενταχθούν οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου σε Ουκρανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Λευκορωσία και Αίγυπτο. Ηδη, η εταιρεία έχει ξεκινήσει προπωλήσεις στο συγκρότημα Αρτεμις στo Κίεβο της Ουκρανίας, όπου κατασκευάζεται συγκρότημα γραφείων-διαμερισμάτων επιφάνειας 53.000 τ.μ. Επίσης, στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και τα κτιριακά έργα στο συγκρότημα «Μέγας Αλέξανδρος» στην Μόσχα, όπου προβλέπεται η ανέγερση τριών πύργων γραφείων με συνολική επιφάνεια 157.000 τ.μ. Σε τροχιά έναρξης των εργασιών βρίσκεται και το «Odessa Dream» στην Οδησσό (Ουκρανία), όπου θα αναπτυχθεί οικιστικό και ψυχαγωγικό πάρκο 206.422 τ.μ. σε παραθαλάσσια έκταση 200 στρεμμάτων. Αντιθέτως, στην Λευκορωσία η διοίκηση προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάποια επένδυση μετά το πέρας έξι μηνών, καθώς η τοπική αγορά ακινήτων επιβάλλει προσεκτική μελέτη, έως ότου βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή