Ενδυση: ισχυροποίηση της αγοραστικής δύναμης του Ελληνα

Ενδυση: ισχυροποίηση της αγοραστικής δύναμης του Ελληνα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείζον θέμα για τους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί η επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξή τους, που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2007. Εκπρόσωποι των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης και δέρματος υποστηρίζουν ότι είναι ανάγκη το πρόγραμμα ΚΕΥΔ να συνεχιστεί μέχρι και το 2013, με δεδομένο ότι έως σήμερα ενίσχυσε 320 συνολικά επιχειρήσεις, με πόρους που ξεπέρασαν τα 20,5 δισ. ευρώ. Περαιτέρω, για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος, σημαντικό είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών να σηματοδοτήσει την συνεπή προώθηση της ενίσχυσης δράσεων που θα υποστηρίξουν τις εξαγωγές ενδυμάτων, αλλά και την άσκηση πιέσεων προς την Ε.Ε. για την παράταση της συμφωνίας Ε.Ε. – Κίνας, έως το τέλος του 2008. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία αφορά στην επιβολή ποσοτικών περιορισμών στις εισαγωγές από την Κίνα σε συγκεκριμένες 10 κατηγορίες προϊόντων ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, με προθεσμία που εκπνέει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την ανάγκη ισχυροποίησης της αγοραστικής δύναμης του Ελληνα καταναλωτή, κάνει λόγο από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Βάρδας, δ/νων σύμβουλος της εταιρείας ένδυσης Βάρδας ΑΕΒΕΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Ο ίδιος σημειώνει ότι προσδοκάται η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμμούν, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα. Περαιτέρω, ο κ. Βάρδας σημειώνει ότι ευχή όλων όσων ασχολούνται με το εμπόριο είναι ο Ελληνας καταναλωτής να έχει σημαντική καταναλωτική δύναμη. «Η κυβέρνηση της 17ης Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να παράσχει προς τους εργαζόμενους ένα επίδομα πραγματικής σύγκλισης εισοδήματος, προκειμένου οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων να αγγίξουν επιτέλους τον μέσο όρο της Ε.Ε.», σημειώνει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή