Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής στο επτάμηνο

Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής στο επτάμηνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή άνοδο 1,6% εμφανίζει η παραγωγή της μεταποίησης στο επτάμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής στους κλάδους τροφίμων, χημικών προϊόντων και ένδυσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής καταγράφει άνοδο 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006, καθώς η παραγωγή ορυχείων – λατομείων υποχώρησε κατά 1,7%, αλλά αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 1,6% της παραγωγής των μεταποιητικών βιομηχανιών και κατά 4,8% της παραγωγής ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού.

Στην μεταποιητική βιομηχανία, η παραγωγή στον κλάδο τροφίμων αυξήθηκε κατά 5,5%, ειδών ενδυμασίας 11,7%, χημικών προϊόντων 6,8%, μεταφορικών μέσων 21,6%, ηλεκτρικών μηχανών 7,3%, επίπλων 4,5% και ανακύκλωσης 10%.

Αντίθετα, στον κλάδο μη μεταλλικών ορυκτών, η παραγωγή υποχώρησε κατά 4,5%, ιατρικών οργάνων και οργάνων ακριβείας κατά 7,2%, βασικών μετάλλων 2,3% και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα 1,7%.

Τον Ιούλιο, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε αύξηση 3,5%. Ο δείκτης παραγωγής ενέργειας παρουσίασε αύξηση 7,4%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών 8,2% και των κεφαλαιουχικών αγαθών 2,7%. Στον αντίποδα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά 3,9% και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,5%.

Η παραγωγή του κλάδου τροφίμων αυξήθηκε κατά 10,9%, των χημικών προϊόντων 7,9% και μεταλλικών προϊόντων 11,7%. Σημαντική κάμψη παρουσίασε η παραγωγή στους κλάδους ξύλου (11,2%), παραγώγων πετρελαίου (5,4%) και πλαστικών (11,2%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή