Στο διπλάσιο το αφορολόγητο όριο, ανταπαντά το ΠΑΣΟΚ

Στο διπλάσιο το αφορολόγητο όριο, ανταπαντά το ΠΑΣΟΚ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση του αφορολογήτου ορίου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας στο διπλάσιο ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην 72η ΔΕΘ. Παράλληλα ανακοίνωσε την αύξηση του αφορολογήτου ορίου για τη μεταβίβαση από την κληρονομιά. Λίγες ώρες μετά τον πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε μέτρα για την ακίνητη περιουσία χωρίς ωστόσο να κάνει την έκπληξη. Οι ελαφρύνσεις που προκύπτουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κ. Καραμανλής είναι σημαντικά μεγαλύτερες ενώ από την άλλη ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να εξειδικεύσει τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Στο φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνονται μεταξύ άλλων:

– Αναμόρφωση και ενοποίηση των περισσότερων φόρων ακίνητης περιουσίας και απόδοση των εσόδων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

– Αναμόρφωση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αύξηση των αφορολόγητων ορίων, ώστε να αρθούν αδικίες για τους μικροϊδιοκτήτες και να φορολογείται η πραγματικά μεγάλη περιουσία. Τα έσοδα θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Προσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις αγοραίες με αντίστοιχη δραστική μείωση των συντελεστών της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, ώστε να μην υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση των φορολογουμένων για να αποφεύγονται οι στρεβλώσεις της αγοράς.

– Βελτίωση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την αποτελεσματική φορολόγηση ακινήτων εξωχώριων εταιρειών (off-shore).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή