EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστέρηση της Ελλάδας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Σημαντική υστέρηση της χώρας μας στη χρήση και αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαπιστώνει η επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα media, κ. Β. Ρέντινγκ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δ. Παπαδημούλη, η κ. Ρέντινγκ αναφέρει ότι «από στοιχεία συγκριτικής αξιολόγησης της ανάπτυξης της ΚτΠ στην Ελλάδα προκύπτει ότι η χώρα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις, με ενδείξεις διεύρυνσης του χάσματος που τη χωρίζει από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.». H επίτροπος αναφέρει ακόμη ότι τα δεδομένα «αποκαλύπτουν βαθιά ριζωμένες αδυναμίες στην κάλυψη και τη διείσδυση της τεχνολογίας ευρυζωνικών τεχνολογιών καθώς και στη χρήση του Ιντερνετ, το οποίο, κατά κύριο λόγο, περιορίζεται στις βασικές λειτουργίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της πλοήγησης στο Διαδίκτυο». Τέλος, η κ. Ρέντινγκ αναφέρει ως αδυναμία της χώρας «το πολύ χαμηλό ποσοστό χρήσης προσωπικών υπολογιστών (PC), όπως επίσης και τις χαμηλές δεξιότητες των υπαλλήλων όσον αφορά τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ)». Στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με την επίτροπο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα για το 2006 δείχνουν ότι το ποσοστό των πλήρως διαθέσιμων online παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες είναι 16,7%, έναντι 18,2% για το 2003 και με τον κοινοτικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 36,8%.

Ανοδικά η τιμή της αμόλυβδης

Οριακή αύξηση παρουσίασε έπειτα από αρκετές εβδομάδες συνεχούς πτώσης η μέση τιμή της αμόλυβδης. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 στα 1,021 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,99% από τα 1,011 ευρώ ανά λίτρο στις 31 Αυγούστου 2007. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από τις αρχές του 2004, η διεθνής τιμή της βενζίνης (PLATTS FOB MED) έχει συνολικά αυξηθεί κατά 122,79%, ενώ το ίδιο διάστημα η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 39,67% και η τιμή του brent κατά 142,1%.

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών

Χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό είναι το 2007 όπως ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την κ. Πετραλιά, το τουριστικό συνάλλαγμα δίνει πλέον στην εθνική οικονομία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Επίσης, τόνισε ότι η πρόσφατη τραγωδία με τις πυρκαγιές δεν επηρέασε καθόλου τη ροή του τουριστικού κύματος προς τη χώρα μας. Καταλήγοντας η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι «17 εκατομμύρια τουρίστες φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται στη χώρα μας. Δηλαδή, μιάμιση Ελλάδα μέσα στην Ελλάδα, με παράλληλη αύξηση, σε μεγάλο ποσοστό, του τουριστικού συναλλάγματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή