Αλώβητος από τις φωτιές ο τουρισμός στην Αθήνα

Αλώβητος από τις φωτιές ο τουρισμός στην Αθήνα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλώβητος παρέμεινε ο τουρισμός της Αθήνας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής – Αθηνών. Ειδικότερα, ο Ιούλιος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ενωση κάθε μήνα, «έκλεισε» οριακά θετικά έναντι του περυσινού Ιουλίου, ευνοώντας ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία 3 αστέρων, στα οποία παρατηρήθηκε αύξηση της μέσης πληρότητας κατά 3,9%. Στα ξενοδοχεία 5 αστέρων σημειώθηκε αύξηση κατά 1,6%, ενώ οριακή αύξηση της τάξης του 0,7% και 0,4% παρατηρήθηκε στα ξενοδοχεία 2 και 4 αστέρων αντίστοιχα. Η ίδια εικόνα παρατηρείται σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ενωσης και τον Αύγουστο αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά στοιχεία σύγκρισης Αθήνας και ευρωπαϊκών προορισμών, όπως προκύπτει, από έρευνα που διενεργεί για λογαριασμό της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής η εταιρεία JBR Hellas-Howarth, σημειώθηκε αύξηση της μέσης πληρότητας κατά 5,7%, αύξηση στη μέση τιμή δωματίου κατά 5,5% και αύξηση στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, κατά 11,6%. Η μέση πληρότητα της Αθήνας τον μήνα Ιούλιο ήταν καλύτερη της Μαδρίτης, της Ρώμης, της Βιέννης, του Βερολίνου και του Μονάχου, αλλά υστερεί σε σύγκριση με αυτήν που παρατηρήθηκε σε Λονδίνο, Αμστερνταμ, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Βαρκελώνη.

Εξάλλου, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια κατά την οποία τοπικοί τουριστικοί φορείς ζητούν ταχεία υλοποίηση όλων των εξαγγελθέντων μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ευβοίας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ανδρ. Ανδρεάδης, ο τ. υφ. Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αν. Λιάσκος, ο πρόεδρος του HATTA κ. Γ. Ευαγγέλου, ο εκπρόσωπος του ΞΕΕ και πρόεδρος της ΕΞΑ-Α κ. Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ευβοίας κ. Θ. Βενέρης. Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι πέραν των μέτρων που υλοποιούνται για την υποστήριξη των πυρόπληκτων και των παρεμβάσεων που δρομολογούνται για την ενίσχυση του τουρισμού το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξει μία γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων, Πολιτείας – Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πολιτών, στο θέμα της πρόληψης και της πυροπροστασίας.

Ο κ. Ευαγγέλου ενημέρωσε τους παρισταμένους για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, τονίζοντας ότι σε εθνικό επίπεδο δεν καταγράφεται αυτή τη στιγμή καμία ανησυχητική εξέλιξη. Ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κράτους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής ήταν, αυτή τη φορά, άμεση και τόνισε ότι τα μέτρα που υλοποιούνται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή