Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ ήδη σε 42.000 πυροπαθείς

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ ήδη σε 42.000 πυροπαθείς

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι πυροπαθείς αγρότες έχουν ήδη λάβει την προπληρωμή της αποζημίωσης, σύμφωνα με τις αιτήσεις για τις ζημιές που κατατέθηκαν από τους πληγέντες. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως σήμερα έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 53 εκατ. ευρώ για 42.050 αγρότες. Οι μισοί περίπου (20.823 δικαιούχοι) προέρχονται από τον νομό Ηλείας. Η προκαταβολή υπολογίζεται με βάση τις δηλώσεις των ίδιων των πληγέντων, ενώ η συνολική αποζημίωση θα καθοριστεί, εφόσον ολοκληρωθούν η καταγραφή και ο έλεγχος των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Οσον αφορά εκείνους που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί, έχει δοθεί εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) των περιοχών των πυρόπληκτων δήμων ή δημοτικών διαμερισμάτων να χορηγούν έντυπα αιτήσεων ζημιάς και να τα αποστέλλουν συμπληρωμένα στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή