Πώς παραχώρησε η ΚΕΔ την έκταση στη Ζαχάρω

Πώς παραχώρησε η ΚΕΔ την έκταση στη Ζαχάρω

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μορφή του κατεπείγοντος ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του Δήμου Ζαχάρως για την παραχώρηση της έκτασης-φιλέτου των 2.600 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, μέρος της οποίας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Νatura.

Τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές οδήγησαν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο να παραχωρήσει την έκταση με όρους που ισχύουν για τις παραμεθόριες περιοχές, δηλαδή το 75% των εσόδων από την εκμετάλλευση στον τοπικό Δήμο και το 25% στο Δημόσιο.

Μάλιστα, το μνημόνιο της παραχώρησης ήταν έτοιμο από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ΚΕΔ και Δήμος δε συμφωνούσαν στα αντισταθμιστικά οφέλη. Πλέον, με τη συνεργασία του Δήμου, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, κάτι που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας θα τονώσει την οικονομία της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή