Οι εκλογές και οι επιχειρηματίες

Οι εκλογές και οι επιχειρηματίες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχειρηματική κοινότητα εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον έχει αυτονομηθεί από τα πολιτικά κόμματα. Με την Ελλάδα στην ΟΝΕ και την παγκοσμιοποίηση στις διεθνείς αγορές, κανείς επιχειρηματίας δεν φοβάται ότι η οικονομική πολιτική μπορεί να επιστρέψει στα φαντάσματα του παρελθόντος. Κρατικοποιήσεις, κοινωνικοποιήσεις, κλειστές αγορές και άλλα ιδεολογήματα, που ταλαιπώρησαν την Ελλάδα στο παρελθόν, δεν μπορεί να τα αναστήσει ξανά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ακόμη και η Αριστερά!

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα αφήνει αδιάφορους τους επιχειρηματίες. Το κράτος εισπράττει και αναδιανέμει το ήμισυ σχεδόν του ΑΕΠ και συνεπώς η φορολογική και εισοδηματική πολιτική που ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση προσδιορίζει καθοριστικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά η γραφειοκρατία, οι φορολογικές παγίδες και προπαντός η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης είναι σημαντικοί παράγοντες για τη δημιουργία ευνοϊκού ή μη επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι αυριανές εκλογές, λοιπόν, παρακολουθούνται από τους επιχειρηματίες με το ίδιο ενδιαφέρον, αν όχι και αγωνία, που επιδεικνύουν όλοι οι πολίτες, με ζητούμενο την ανάδειξη μιας ισχυρής φιλελεύθερης κυβέρνησης, ικανής να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή